Udviklingsplan sætter retning for Destination Stevns Klint


I januar skød kommunalbestyrelsen arbejdet i gang med at få lavet en udviklingsplan for Destination Stevns Klint. I går godkendte de den færdige plan samt et udviklingskoncept for Boesdal Kalkbrud.

’Med udviklingsplanen udpeger vi for første gang Stevns Klint som destination, hvor vi på tværs af lokale ildsjæle, virksomheder og flere, sammen kan udvikle og bevare området som en helhed. Planen giver os et redskab til at kunne prioritere, hvilke projekter, vi sætter i gang, hvornår. Den peger på fem indsatser, som vi skal arbejde med for at styrke den samlede destination og som er vigtige for etableringen af det nye besøgscenter’, fortæller Anette Mortensen, borgmester i Stevns Kommune, der glæder sig til det videre arbejde med udviklingen af Destination Stevns Klint.  

Hun tilføjer: 

’Når vi kalder udviklingsplanen for Destination Stevns Klint, så er det samtidig for at understrege, at udviklingen går på tværs af både klint, bagland og vandside. Så selvom udviklingsplanen hovedsageligt har fokus på Stevns Klint, så giver den os mulighed for at styrke hele Stevns på bedst mulig vis, både hvad angår turisme, bosætning og erhvervsliv’.  

De fem prioriterede indsatser for Destination Stevns Klint er:

  • Udvikling af identitet, wayfinding og formidling 
  • Anlæg i naturen og adgang til klinten
  • Kollektiv transport og infrastruktur 
  • Fælles Boesdal 
  • Udvikling af Rødvig. 

Planen er blevet til ud fra input fra borgere, ildsjæle, turismeaktører, forvaltning mfl. Der er lagt vægt på, at udviklingen sker på et bæredygtigt grundlag, hvor der f.eks. er taget højde for FN’s Verdensmål. 

Fælles Boesdal

Konceptet for udviklingen af Boesdal Kalkbrud kan sammenfattes under overskriften Fælles Boesdal. Det går hånd i hånd med indsatserne i udviklingsplanen og tager afsæt i det eksisterende Boesdal og de nye muligheder, som verdensarven og det kommende besøgscenter giver. 

Udviklingen af det Fælles Boesdal bygger på tre bærende elementer:

  • Verdensarv, klint og natur 
  • Kultur og oplevelser i unikke rammer
  • Fællesskab og aktivt fritidsliv. 

Sidst opdateret

25.06.2020

Se den originale nyhed fra Stevns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top