Dansk Byggeris analyse af Stevns Kommunes Erhvervs- og byggevenlighed 2020


Dansk Byggeri har offentliggjort deres årlige måling af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed. Det fremgår af årets analyse, at Stevns Kommune går 10 pladser tilbage fra nr. 29 i 2019 til nr. 39 i 2020.

Når man ser nærmere på analysens enkelte områder er billedet dog mere nuanceret. Stevns Kommune går frem på tre områder, som Dansk Byggeri finder vigtige, og tilbage på ti områder. 

Borgmester Anette Mortensen udtaler i forbindelse med Dansk Byggeris undersøgelse:

’Det ærgrer mig, at Stevns Kommune for andet år i træk går tilbage på årets rangliste fra Dansk Byggeri, og vi ser på om der nogle områder, vi kan ændre fremadrettet. Men samtidig glæder jeg mig over, at vi stadig ligger i den bedste halvdel af landets kommuner og højest på listen, når det angår tilgængelighed og åbningstid samtidig med, at vi ikke opkræver gebyrer for f.eks. byggesagsbehandling’.

Formand for Arbejdsmarked, Erhverv- og Turisme Mikkel Lundemann Rasmussen udtaler ligeledes i forbindelse med analysen:

’Det glæder mig, at erhvervsfrekvensen er steget og kommunens langtidsledighed er faldet. Det er dog vigtigt at fastholde og udbygge vores konstruktive dialog med vores erhvervsliv og samarbejde med vores erhvervsråd, så vi sammen i de kommende år, kan flytte Stevns Kommune opad på listen på flere områder.

Stevns Kommune er gået frem ift. erhvervsfrekvens og brug af AB18-bygningsreglementet. Derudover fastholder Stevns Kommune en flot placering på ti områder, herunder finder man blandt andet gebyrer, ’udbudspolitik’ og ’tilgængelighed og åbningstider’. 

Ovenstående er et resultat af, at Stevns Kommune stadig arbejder sammen med erhvervslivet om bl.a. kommende udbud. Dialogmøder er en vigtig del af Stevns Kommunes ambitiøse erhvervspolitik for 2019-2023, som skal øge kommunens erhvervsindsats gennem en række konkrete initiativer.

På ti områder går Stevns Kommune tilbage i forhold til år 2019. Det drejer sig bl.a. om ’sagsbehandlingstid’ og andelen af unge, der vælger en erhvervsuddannelse, hvor Stevns Kommune er faldet relativt i forhold til de andre kommuner. Sagsbehandlingstiden er f.eks., steget fra 38 til 47 dage. Stevns Kommune vil undersøge årsagerne til ændringerne.

Stevns i Dansk Byggeris undersøgelse (pdf)

Sidst opdateret

23.06.2020

Se den originale nyhed fra Stevns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen