Stevnsborgerne er rigtigt gode til at sortere

Vi har sorteret vores affald i Stevns Kommune i to måneder og allerede nået målet! Knap 60 % af alt husholdningsaffald bliver allerede frasorteret, og med et mål på 50 %, ser det rigtig positivt ud.

Flemming Petersen, formand for Plan, Miljø og Teknik, udtaler:

‘Det er virkeligt imponerende, at stevnsborgerne har været så gode til at sortere fra starten – især når jeg tænker på, hvor mange nye vaner, vi har skullet lære. At borgerne er gode til at sætte sig ind i, hvordan der skal sorteres, er også en kæmpe fordel, når vi ifølge regeringens Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi snart skal til at sortere i yderligere fire nye fraktioner: pap, farligt affald, drikke- og fødevarekartonner samt tekstiler’.

Tabel: Indsamlet affald i maj og juni (pdf)

Små bump på vejen

At indføre affaldssortering er et meget stort projekt, og selvom vores sorteringsstatus på bundlinjen allerede nu er meget positiv, er Stevns Kommune ikke kommet i mål uden små bump på vejen. Blandt andet har der været udfordringer med kommunens poser til madaffald og et sorteringsnet, der blev anskaffet som en ekstra service til borgerne.

‘Vores poser til madaffald har desværre ikke haft den kvalitet, vi forventede, og derfor har vi nu besluttet, at poserne er gratis i resten af 2020. Efter sommerferien evaluerer vi ordningen og beslutter, hvad vi så gør. Ydermere har vores renovatør haft svært ved at følge med efterspørgslen, så nogle har oplevet ikke at få poser selvom de har bestilt. Det håber vi at råde bod på snarest. Samtidig har vi delt et sorteringsnet ud til borgerne, så det er lettere at sortere indenfor. Desværre har nettet ikke helt den kvalitet og funktion, vi håbede på, da ruminddelingen ikke fungerer godt’, slutter Flemming Petersen.

Nettet kan dog stadig sagtens bruges – også til at sortere affald. Vi har hørt eksempler fra kreative stevnsborgerere, der forer nettets rum med poser, som de sætter fast med klemmer, clips, hæfteklammer eller lignende. På den måde holdes affaldet adskilt i nettet. Andre har valgt at bruge nettet som et indkøbsnet.

Har du ikke modtaget sorteringsnettet endnu kan du anmelde det som en afvigelse.

Har du ikke brug for sorteringsnettet, kan du returnere det på en af genbrugspladserne, så andre kan få glæde af det.

09.07.2020

Se den originale nyhed fra Stevns Kommune