Sofahygge eller cykelture? Hvad er du mest til?

Sofahygge eller cykelture? Hvad er du mest til?
  • Motion: Dreng med hund og kvinde på cykel.


I disse uger lander der er et spørgeskema fra Syddansk Universitet i e-Boks hos 2.000 udvalgte borgere på Stevns. Er du en af de heldige, kan du vinde 10.000 kr. skattefrit, hvis du svarer på det.

’Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværet eller det sociale samvær, der følger med, hvis man går til fodbold, gymnastik eller fitness. Undersøgelsen fra Syddansk Universitet kobler oplysninger fra borgerne med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i Stevns Kommune, f.eks. cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder’, udtaler Mikkel Lundemann Rasmussen, formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme.

Han tilføjer:

’Stevns Kommune får med resultatet af undersøgelsen brugbar viden om, hvordan vi f.eks. kan skabes bedre muligheder for borgerne, så de kan være mere fysisk aktive. Skal vi prioritere grønne områder højere, måske med toiletter og bænke? Hvordan kan idrætshallerne blive brugt af flere? Og er der andet, vi kan gøre for, at flere kommer i gang? Vi vil bruge undersøgelsen til at skræddersy tilbud, der giver flere borgere lyst til at bevæge sig i samarbejde med idrætsorganisationerne. Derfor skal der lyde en opfordring herfra til at bruge de små 15 minutter, det tager at besvare spørgeskemaet’. 

Målingen ’Danmark i Bevægelse’ er den hidtil største nationale måling af danskernes bevægelsesvaner.  Det er forskere fra Syddansk Universitet, som står bag, og undersøgelsen gennemføres i alle landets 98 kommuner. Efterfølgende vil den give et billede af borgernes bevægelsesvaner i hele landet, også her på Stevns. Så ved at svare på spørgeskemaet bidrager du til at forklare forskellene imellem os.

Sidst opdateret

29.10.2020

Se den originale nyhed fra Stevns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen