20 ekstra sovepladser til Københavns hjemløse

Socialudvalget opretter 20 nødovernatningspladser til vintermånederne. Pladser skal være med til at sikre, at ingen skal sove i kulden.

Vinteren nærmer sig, og det betyder, at flere af byens hjemløse søger indenfor for at sove. Det giver ekstra pres på Københavns herberger og natcaféer, og derfor har Socialudvalget i Københavns Kommune nu valgt at oprette 20 ekstra sovepladser til vinteren.

De 20 midlertidige sovepladser er blot ét af flere tiltag, som socialforvaltningen iværksætter, når det kolde vintervejr sætter ind. Fx vil forvaltningens hjemløseenhed fra midten af november have mandskab på gaden i morgen- og aftentimerne og her opsøge hjemløse, der sover udenfor i kulden. 

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) er glad for beslutningen om de 20 nødovernatningspladser, der vil blive suppleret af et foreløbigt ukendt antal ekstra sovepladser hos de private organisationer på hjemløseområdet. 

”Det er decideret livsfarligt at sove udenfor, når frosten først sætter ind, og derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for, at ingen sover ude i vinterkulden. Her er nødovernatningspladserne vigtige, da vi med dem sikrer, at hjemløse kan få tag over hovedet natten over” siger socialborgmesteren. 

Hun er særligt begejstret for et nyt initiativ, som kommunen i år har bevilget midler til.

”Vi har tidligere oplevet, at der ikke har været flere overnatningspladser på fx Nørrebro, men ledige pladser på fx Amager. Men det kan være svært for de hjemløse at vide, hvor de ledige pladser er, og at komme hen til dem. Det problem forsøger vi nu at løse ved at bevilge penge til, at Kirkens Korshær nu skal koordinere, hvor der er plads, og til en transportordning, som kan køre folk hen, hvor de ledige pladser er,” forklarer Mia Nyegaard. 

De 20 midlertidige overnatningspladser vil blive etableret i natcaféen på Herbergscentret Sundholm. De er finansieret af midler fra en pulje under Socialstyrelsen. 

FAKTA – Overnatningspladser for hjemløse i København

København har en række overnatningspladser til hjemløse. Man skelner mellem herbergspladser, hvor den hjemløse har en fast seng over en længere periode, og natcaféer, hvor den hjemløse bliver tildelt en soveplads for en enkelt nat.

I alt 400 Herbergspladser i København

 • Herbergcentret, Socialforvaltningen – 56 pladser (+ 8 vinterpladser i perioden november til marts)
 • Bocentret, Socialforvaltningen (Kun for kvinder) – 49 pladser
 • Kollegiet Gl. Køge Landevej, WeShelter – 74 pladser
 • RG60, WeShelter (Unge hjemløse under 30) – 24 pladser
 • Mændenes Hjem, WeShelter – 30 pladser
 • Herberget Hillerødsgade, Kirkens Korshær – 88 pladser
 • Ungeherberg Nøjsomhedsvej – 20 pladser
 • KFUM´s Kollegium, KFUM – 59 pladser
 • Hørhuset, Frelsens Hær – 64 pladser

I alt 110 natcafépladser i København

 • Café Klare (Mændenes Hjem), WeShelter – 20 pladser
 • Mændenes Hjem Natcafé, WeShelter – 30 pladser 
 • Natcafeen Sundholm – 30 pladser 
 • Hillerødsgade Natcafé, Kirkens Korshær – 30 pladser

Pressekontakt

For yderligere spørgsmål kan pressekonsulent Mikkel Sander Rydzy kontaktes på tlf. 2446 3051 eller j41g@kk.dk

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top