Bedre indeklima på vej på Hotherskolen og Store Heddinge Skole

Elever og ansatte på Store Heddinge Skole og Hotherskolen kan se frem til et bedre indeklima, når renoveringsarbejdet er overstået henholdsvis marts og december 2021.

‘Det er tiltrængt, at vi nu får løftet Hotherskolen og Store Heddinge Skole. Indeklima, velvære og læring hænger uløseligt sammen, så det glæder mig, at vi nu får løst en vigtig opgave for både børn og voksne’, fortæller formand for Plan, Miljø og Teknik, Flemming Petersen.

De to projekter er godt i gang. Læs mere om dem her:

Store Heddinge Skole

Stevns Kommune startede i efteråret et større tagrenoveringsarbejde på Store Heddinge Skoles afdeling Birken og Pilen. Arbejdet startede som følge af et påbud vedrørende indeklimaet, som var påvirket af træk og dårlig ventilation.

I forbindelse med tagrenoveringen, får både Birken og Pilen renoveret og efterisoleret tagkonstruktionen, og alle ovenlys samt døre og vinduer bliver udskiftet, så det ikke trækker ind mere. Desuden har de to bygninger fået installeret et nyt ventilationsanlæg, som skal sikre et godt indeklima for elever og ansatte, både hvad angår luftkvalitet samt temperaturstyring.

Den nye tagkonstruktion med nye sternbrædder og inddækninger, samt døre og vinduer, giver desuden Birken og Pilen et tiltrængt ansigtsløft set udefra.

På afdeling Egen monterer vi fast, udvendig solafskærmning, som skal forhindre for stor varmebelast-ning i sommermånederne.

Hotherskolen

Hotherskolen indskolings- og SFO-bygning er påvirket af et dårligt indeklima på grund af et utæt tag samt manglende ventilationsanlæg.

Fra marts til december udskifter vi hele tagkonstruktionen og installerer et nyt ventilationsanlæg. Der kommer nye lofter og belysning i alle lokaler, så bygningen får et meget mere behageligt indeklima både hvad angår lys, lyd og luftkvalitet.

Bygningen er forbundet til resten af skolen via en gammel, nedslidt glasmellemgang. I samme ombæ-ring river vi denne mellemgang ned, og genopfører den i en ny og større udgave, så der bliver plads til garderober for indskolings- og SFO-børn.

11.03.2021

Se den originale nyhed fra Stevns Kommune