Lysshow over Limfjorden

11. marts 2021

Torsdag den 11. marts er det et år siden, at Danmark lukkede ned for første gang i forbindelse med COVID19-pandemien. Det markeres med lyssætning over Limfjorden fra 11-14. marts.

For at markere den fælles indsats, som aalborgenserne har ydet i forhold til at overholde restriktionerne og de ofre, det har krævet, så har Aalborg Kommune og Profox i samarbejde lavet en lyssætning over Limfjorden. Det kan opleves fra kl. 19.00 til 23.00 den 11.- 14. marts. Lyssætningen kører i et loop af seks minutters varighed, hvorefter det gentages.

 “Da Profox præsenterede idéen for os, synes vi, at det var en god mulighed for at lave en begivenhed, der symboliserer det fællesskab, som har hjulpet os under denne krise. Det er desuden et arrangement, vi kan lave samtidig med, at vi overholder forsamlingsrestriktionerne. Ved at lave det over fire aftener og på en måde, hvor man kan se det fra mange store områder på havnefronten, sikrer vi os, at folk kan undgå at stå tæt. Vi har brug for noget at være fælles om, især i sådan en tid hvor afstanden er et grundvilkår i vores hverdag,” fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

“I forbindelse med 75 året for befrielsen lavede vi en lyssætning på Aalborg Tårnet. Vi havde lyst til at lave et nyt projekt her på årsdagen for nedlukningen, og vi fik idéen til at lave en bro af lys over Limfjorden. Broen er et symbol på det, der skaber forbindelse mellem mennesker, og vi håber meget på, at denne begivenhed kan tjene den funktion,” forklarer direktør Mikkel Rodkjær fra Profox.

Arrangørerne opfordrer til, at folk sørger for at holde afstand, hvis man tager til Aalborg Havn for at overvære lysshowet, og i øvrigt overholder de retningslinjer og restriktioner regeringen har indført.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen