Unge kan få gratis Flextur

Unge kan få gratis Flextur

Fra den 3. maj 2021 bliver det muligt for unge i Norddjurs Kommune, som har et Ungdomskort, at bestille gratis flexture.

For mange unge, som bor på landet, kan det være en udfordring at deltage i det sociale liv med f.eks. vennerne på studiet på grund af manglende transportmuligheder.

Står man og skal hjem en aften, hvor busserne ikke kører, risikerer man at skulle gå hjem alene ad mørke landeveje eller skulle ringe til mor eller far og bede om et lift.

Derfor indfører Norddjurs Kommune fra maj Flextur Ung, som betyder at unge med Ungdomskort kan køre gratis med Flextur i hele Norddjurs Kommune. Det kan f.eks. være hvis man vil besøge vennerne, til sport, i biffen eller noget helt andet.

Børne- og ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune foreslog i sin tid, at Norddjurs Kommune skulle tilbyde Flextur Ung, hvilket efterfølgende blev besluttet på budget 2021 – 2024. Formand for børne- og ungdomsudvalget Mads Nikolajsen ser frem til forbedrede transportmuligheder for de unge:

”Med Flextur Ung giver vi de unge bedre muligheder for at deltage i det sociale liv med venner og studiekammerater, hvor end de bor i kommunen. Vi har jo rigtig mange erhvervsuddannelser og gymnasieretninger og kollegiepladser i Grenaa by, og vi har også mange unge, der bor i mindre byer og i landdistriktet. Vi håber, at det også vil betyde, at flere unge bliver boende og tager en uddannelse i kommunen, så vi kan fastholde dem her. Jeg håber, at de unge vil tage godt imod og bruge det nye tilbud”

Med Flextur Ung forbedres mobilitetsmulighederne i kommunen, som formand for miljø- og teknikudvalget Jens Meilvang udtrykker det:

”Når vi indfører Flextur Ung, så tilbyder vi i Norddjurs Kommune samtidig hele paletten af Midttrafiks Flextrafik-produkter, som den kun tredje kommune i Region Midtjylland sammen med Skanderborg og Favrskov. Med Flextur, Flexbus, Plustur og nu Flextur Ung sikrer vi dermed mange forskellige behov for transport i kommunen, og vi får et endnu bedre sikkerhedsnet for mobiliteten særligt i kommunens landdistrikter, hvor det mange steder eller på bestemte tidspunkter af døgnet ikke er passagertalsmæssigt, miljømæssigt eller økonomisk bæredygtigt med traditionel bustransport.”

Flextur Ung har ikke en fast køreplan. Man bestiller selv turen fra og til den adresse, man ønsker.

Tilbuddet om gratis Flextur gælder i tidsrummet kl. 18 – 23 i hverdage samt fra kl. 6 – 24 i weekender og på helligdage.

For at blive oprettet som bruger, skal man benytte en selvbetjeningsløsning, som både kan findes på Midttrafiks og Norddjurs Kommunes hjemmeside.

Når man er oprettet som bruger, kan man bestille de gratis flexture.

Læs mere om Flextur Ung på Midttrafiks hjemmeside eller på Norddjurs Kommunes hjemmeside.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Mads Nikolajsen, formand for børne- og ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune
Mail: Madsn@norddjurs.dk
Tlf: 61 28 63 27

Jens Meilvang, formand for miljø- og teknikudvalget i Norddjurs Kommune
Mail: Jem@NORDDJURS.DK

Kollektiv trafik i Norddjurs Kommune
Mail: Kollektivtrafik@norddjurs.dk

Nyhedsdato: 29.04.2021

 

Se den originale nyhed fra Norddjurs Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen