Partnerskab mellem Norddjurs og Halmstad skaber nye muligheder

Partnerskab mellem Norddjurs og Halmstad skaber nye muligheder

Mange brancher ser på trods af corona-krisen spændende samarbejdsmuligheder i færgeforbindelsen mellem Grenaa og Halmstad. Transportkorridoren skaber resultater i en krisetid.

Med partnerskabsaftalen Kattegatalliancen mellem Norddjurs og Halmstad Kommuner, som den 14. oktober 2019 blev underskrevet, blev der ikke bare etableret en transportkorridor mellem Grenaa og Halmstad, men også spændende muligheder for samarbejder mellem virksomheder i Østjylland og Halland – i den såkaldte Kattegatregion. Aftalen, der understøtter initiativer på tværs af Kattegat indenfor erhverv, turisme og uddannelse, har efter et år skabt grobund for netværk og spændende samarbejdsmuligheder.

Det er sket på trods af, at passagertrafikken mellem Grenaa og Halmstad på grund af Corona er sat på pause modsat fragtdelen, som er gået over al forventning, og man af den grund har kunne fastholde de 22 ugentlige afgange.

Vælger at bruge corona-krisen konstruktivt

Flere brancher ser på trods af krisen stadig store samarbejdsmuligheder i transportkorridoren, og vælger at bruge krisen konstruktivt til at dyrke de forbindelser og netværk, der eksisterer i Halmstadsområdet.

En af dem er kulturhuset Pavillonen i Grenaa. Direktør Jesper Jul fortæller, at Kattegatregionen giver for dem som kulturaktør nye muligheder for samarbejde med kulturaktører kolleger i Halmstad:

”Kultur kan ofte være det, der bygger bro, og vi er godt i gang med at afsøge, om det ikke også kunne være tilfældet her. Vi har allerede haft indledende møder og efterfølgende kontakt med en delegation fra Halmstad i forbindelse med deres visit i Grenaa med henblik på at udbygge samarbejdet med rejseaktører i Sverige i et turistmæssigt perspektiv. Altså hvor svenske gæster kan få muligheden for at benytte nogle af de mange kulturelle tilbud, vi har her. Men også muligheden for samarbejde med aktører i Sverige omkring kulturel udveksling af talent, hvor talenter herfra vil kunne optræde i Sverige og omvendt, ser vi også perspektiver i.”

Også kommunikationsbureauet Mercatus beliggende i Grenaa tænker i netværk og samarbejder med kreative bureauer i Halmstadsområdet. Bureauer som vil kunne assistere Mercatus med hjælp til svenske virksomheder, der ønsker at kommunikere på det danske marked, såvel som ydelser til svenske virksomheder, der ønsker at markedsføre sig i Danmark. Sidste år var Mercatus på en tre-dages studietur, hvor de besøgte fire forskellige virksomheder og Halmstad University. De kontakter, de har til to kommunikationsvirksomheder i Halmstad, arbejder de videre med, idet parterne kan drage nytte af hinandens lokale viden.

”Der er mange eksempler på, at grænse-regioner ved at fokusere på samarbejde og samhandel skaber vækst. Det er næsten helt glemt, at Grenaa grænser op til Halmstad og Halland, og hvor der ligger et stort udviklingspotentiale i at brande Kattegatregionen og etablere samarbejde på tværs af landegrænsen,” udtaler partner og kreativ chef Jens Nikolajsen og supplerer:

”Men det er vigtigt, at handels- og erhvervsforeninger, lokale virksomheder, Norddjurs Kommune m.fl. arbejder aktivt om at genføde Grenaa som grænseby”.

Norddjurs som attraktivt turistmål

VisitAarhus, der som turistorganisation for Aarhusregionen dækker Djursland, Randers, Aarhus, Favrskov, Viborg, Silkeborg og Skanderborg Kommuner pointerer, at selv om corona-krisen er mærkbar, så er man overbevist om, at Norddjurs og regionen vil være et attraktivt turistmål for gæster fra Halmstad Kommune. Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus fortæller:

“I VisitAarhus har vi store forventninger til det nye samarbejde mellem Norddjurs og Halmstad Kommuner. Håbet er, at samarbejdet vil trække mange nye gæster til Norddjurs Kommune og skabe øget omsætning hos områdets attraktioner, spisesteder og overnatningssteder. Derudover er min forventning også, at det nye samarbejde kan skabe øget interesse både for Norddjurs og Aarhusregionen som destination, der byder på så mange oplevelser inden for kultur, natur og gastronomi.”

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Lene Bachmann, chefkonsulent, kommunaldirektørens sekretariat, Staben
Norddjurs Kommune
lhb@norddjurs.dk
Tlf: 21 24 50 95

Jesper Jul, direktør Pavillonen
jul@pavillonen.dk
Tlf: 86 32 16 33

Jens Nikolajsen, partner og kreativ chef Mercatus
jens@mercatus.dk
Tlf: 86 30 06 19

Pia Lange Christensen, direktør VisitAarhus
plc@vitiaarhus.com
Tlf: 29 10 03 09

Nyhedsdato: 24.11.2020

 

Se den originale nyhed fra Norddjurs Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen