Yngre demensramte får deres eget daghjem

Med et daghjem til yngre demensramte i stueetagen, bliver hele Nældebjerg Plejecenter målrettet borgere med demens.

Yngre demensramte får deres eget daghjem

Stueetagen på Nældebjerg Plejecenter bliver indrettet til daghjem for kommunens yngre demensramte borgere.

Demensramte Greveborgere, som er under 65 år, får nu et daghjem, der er dedikeret til dem og deres pårørende. De yngre demensramte mangler nemlig for et sted, hvor de kan få et meningsfuldt og trygt liv i dagtimerne.

Liselott Blixt, formand for Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget i Greve, ser frem til at det nye daghjem bliver åbnet efter nytår:

“Vi ved, at der er yngre demensramte rundt omkring i kommunen, som har svært ved at være alene i dagtimerne, når ægtefællen er på arbejde og eventuelle børn er i skole. Vi ved også, at de ikke føler sig hjemme blandt de ældre på plejecentrene. Så nu får de et sted, som passer præcist til dem og deres ønsker,” siger hun.

Livskvalitet derhjemme
Demensramte i 40’erne eller 50’erne har ofte et stort behov for at være fysisk aktive, lige som de har andre fritidsinteresser end ældre mennesker. Ofte har de også ægtefælle og børn, og jo længere de kan bevare deres eksisterende liv i hjemlige rammer, jo højere er deres livskvalitet. 

Daghjemmet skal indrettes i stueetagen på Nældebjerg Plejecenter efter nytår, men allerede nu er den faglige leder ved at lære de kommende brugere at kende, så de sammen kan planlægge aktiviteterne.

Hele Nældebjerg målrettet demente
Pengene til at indrette og drive daghjemmet for yngre demensramte kommer blandt andet fra satspuljemidler, hvor Greve Kommune har modtaget næsten to millioner kroner.
Med daghjemmet for yngre demensramte bliver hele Nældebjerg Plejecenter målrettet demensramte borgere, og dermed bliver det ikke muligt at fortsætte det nuværende aktivitetscenter for ældre. De ældre brugere får i stedet mulighed for at deltage i lignende aktiviteter på andre plejecentre og i foreninger.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top