Syge borgere slipper for indlæggelser

Akutteamet består lige nu af Ditte Pallesen, som er på vej på barsel, Karin Blum Housted og Nina Kemp, der bliver barselsvikar for Ditte Pallesen.

Syge borgere slipper for indlæggelser

Hver måned undgår mellem 12 og 18 borgere at blive indlagt. De får i stedet hjælp derhjemme af sygeplejersker fra kommunens akutteam.

Hver eneste måned slipper syge borgere for at blive indlagt på hospitalet. I stedet får de besøg derhjemme af en akutsygeplejerske fra Greve Kommunes akutteam.

Akutsygeplejersken kan tage blodprøver og på andre måder vurdere, om borgeren kan undgå en opslidende indlæggelse og i stedet få den rette behandling derhjemme. Desuden kan akutsygeplejersken lægger en plan for, hvordan for eksempel hjemmeplejen skal tage sig af patienten.

Bedre livskvalitet og bedre økonomi
Akutteamet blev etableret i januar 2018, og siden har mange borgere oplevet at få hjælp derhjemme. Liselott Blixt, formand for Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget, glæder sig over Akutteamets resultater:

“Akutteamet har vist sig at være en rigtig god investering. Sygeplejerskernes arbejde betyder både bedre livskvalitet for vores syge borgere og bedre økonomi for samfundet,” siger hun.

Slipper for indlæggelse
De to akutsygeplejersker har registreret mellem 12 og 18 tilfælde hver måned, hvor deres indsats betød, at en syg borger kunne blive i eget hjem.

Desuden er formålet med akutsygeplejerskerne, at de i fremtiden skal hjælpe til at gøre overgangen fra indlæggelse på et hospital til eget hjem smidigere, fordi de samarbejder med praktiserende læger, hjemmesygeplejen, hjemmeplejen, plejecentre og andre som har med den syge borger at gøre, fortæller ledende sygeplejerske Linda Christoffersen.

“Akutteamet betyder, at vi både undgår genindlæggelser og mange bekymringer hos borgerne,” siger Linda Christoffersen.

Al henvendelse til akutteamet sker via praktiserende læger, hjemmesygeplejerskerne, hjemmeplejen eller andre af Greve Kommunes samarbejdspartnere.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top