Greves veteraner får ekstra støtte

Greves veteraner bliver hvert år på flagdagen hyldet i byrådssalen

Greves veteraner får ekstra støtte

En ny samarbejdsaftale med Veterancentret skal sikre, at Greves veteraner får den bedst mulige støtte og anerkendelse.

Der bor lige nu omkring 263 veteraner i Greve Kommune, som har været udsendt af Forsvaret i mindst én international mission. Dem kommer Greve Kommune nu i møde med en ny samarbejdsaftale, som kommunen har indgået med Veterancentret.

Aftalen skal nemlig sikre, at Greve Kommune og Veterancentret bruger hinandens kompetencer, således veteranerne opnår den bedst mulige støtte og anerkendelse.

”Vores veteraner har sat deres liv på spil for at passe på os, og derfor skal vi naturligvis også hjælpe dem så godt, som vi kan” siger borgmester Pernille Beckmann.

Et center med særlig veteranviden

Veterancentret er et landsdækkende center, som støtter og rådgiver veteraner og pårørende. Centret har en særlig viden om veteraner, og de kan blandt andet hjælpe kommuner med rådgivning af sagsbehandlere og formidling af aktiviteter på veteranområdet.

Borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann, ser derfor frem til samarbejdet, men hun vil også gerne fremhæve, at kommunen i forvejen har fokus på at støtte og anerkende veteraner.

”Jeg er overbevist om, at Veterancentret med deres kompetencer kan være med til at løfte den samlede indsats overfor vores veteraner. Derfor er jeg rigtig glad for den her samarbejdsaftale”, siger hun.

”Vi har i forvejen en masse initiativer målrettet vores veteraner. Vi holder eksempelvis hvert år et stort arrangement i byrådssalen på flagdagen for at anerkende deres indsats. Derudover arbejder vi blandt andet med at hjælpe vores veteraner ind på arbejdsmarkedet samt give dem gode muligheder for at indgå i aktiviteter på kultur- og fritidsområdet”, afslutter Pernille Beckmann.

Knap 33.000 danske soldater har været udsendt i årene 1992-2018. Heraf er 263 bosiddende i Greve Kommune.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top