Strandlaugets svendeprøve

strandrensning_top

For lidt over et år siden blev Greve Strandlaug etableret, og siden har de deltaget aktivt i alt omkring strandrensning. 

Strandlaugets svendeprøve

Strandlauget har nu beskrevet, hvordan strandrensningen sker på den bedste måde. Deres viden er med i nyt udbud af Greve Kommunes strandrensning. 

Greves strande bliver løbende renset for fedtemøg i sommerhalvåret. Og for første gang har borgerne i det nyoprettede Strandlaug haft direkte indflydelse på, hvordan og hvornår strandrensningen skal foregå. 

Borgmester Pernille Beckmann glæder sig over at stranden nu er i hænderne på de borgere, som kender stranden allerbedst og som bruger den dagligt. 

“Strandlauget har taget et stort og vigtigt ansvar for, at vores fælles strand bliver så indbydende som muligt. Deres arbejde kommer nu hele kommunen til gavn,” siger Pernille Beckmann. 

Mere effektiv strandrensning
Formand for Strandlauget Rigge Nørmark fortæller, at Strandlauget har arbejdet tæt sammen med kommunens fagfolk og rådgivere fra virksomheden Niras A/S for at få mest mulig strandrensning for de 2,2 millioner kroner årligt, der er sat af på kommunens budget. 

“Vi, der bor ved stranden, kender den på en helt anden måde end en nok så dygtig rådgivende ingeniør. Den viden har vi taget med ind i udbuddet, så den kommende strandrensning bliver endnu mere effektiv,” fortæller hun. 

Medlemmerne kender stranden
I udbudsmaterialet står der således at strandrensningen skal udføres to gange ugentligt fra 1. maj og til 30. september. Dog skal rensningen ændres på nogle strækninger ved fralandsvind og lavvande og andre steder ved pålandsvind og højvande. 

Strandlauget har også besluttet, at der skal sættes skilte op, når stranden bliver renset. Fedtemøget kan ligge i depot på stranden i op til et døgn, og muligvis skal der laves ekstra depotpladser for at gøre strandrensningen endnu mere effektiv. 

Leverandør for de kommende to år
Strandrensningen er hidtil blevet udført af HedeDanmark, og selskabet kommer også til at stå for arbejdet den første halvdel af sæsonen i 2019.  

Strandrensningen for de kommende to år bliver sendt i udbud i februar, og den valgte leverandør skal rense stranden fra 1. juli i år. 

 

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen