Skoleelevers fravær kan betyde færre børnepenge

Tom Stol

En stol, der ofte står tom, kan blive til ulovligt fravær, som kan betyde færre børnepenge.

Skoleelevers fravær kan betyde færre børnepenge

Mere end 15 procent ulovligt fravær betyder nu, at kommunen kan holde op med at udbetale børnepenge til skoleelevens familie.

Ulovligt fravær i skolen kan få økonomiske konsekvenser for skoleelevens familie. En ny lov betyder nemlig, at 15 procent ulovligt fravær betyder, at familiens børnepengene – den såkaldte børne- og ungeydelse – bliver trukket i det kvartal. 

“Det er forældrene, som har ansvar for, at deres børn kommer i skole. Det ansvar tager myndighederne ret alvorligt. Derfor mister familierne børnepengene i det kvartal, hvor eleverne har for meget ulovligt fravær,” siger Claus Jensen, formand for Skole- og Børneudvalget. 

Hurtig konsekvens
Når en skoleelev har over 15 procent ulovligt fravær, undersøger skolelederen, hvorfor skoleeleven har været fraværende og forældrene får mulighed for at forklare fraværet. Derefter mister familien  børne- og ungeydelsen i det kvartal med mindre der er helt særlige omstændigheder omkring fraværet. 

Tidligere skulle kommunen først udstede et forældrepålæg og kunne først senere standse ydelsen. Nu betyder lovændringen, at familien oplever en konsekvens med det samme. 

150 familier kan miste penge
I Greve Kommune er der omkring 150 elever, der har mere end 15 procents ulovligt fravær om året. 

Ulovligt fravær dækker over, at eleven ikke kommer i skole, og at forældrene ikke har givet skolen besked om det eller bedt skolelederen om tilladelse til fraværet. 

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen