Massive anlægsinvesteringer for 87 millioner kroner

Greve Med Drone

Greveborgerne kan se frem til en række forbedringer i bybilledet.

Massive anlægsinvesteringer for 87 millioner kroner

I løbet af 2020 har Greve Kommune allerede afsat et stort millionbeløb til ekstra anlægsrenoveringer.

I år har politikerne igen og igen bevilliget ekstra penge til renovering af blandt andet skoler og veje. Senest blev der på mandagens byrådsmøde igen besluttet en række nye anlægsprojekter, og det betyder, at det samlede beløb til ekstra renoveringer i år nu løber op i hele 87 millioner kroner.

“Med investeringer kan vi både give økonomien et tiltrængt boost under coronakrisen samt skabe mærkbare forbedringer i lokalsamfundet til glæde for borgerne”, siger borgmester Pernille Beckmann.

Mange forskellige projekter

Byrådet besluttede i februar at bruge 52 millioner kroner fra opsparede anlægsmidler fra 2019 på renovering af skoler, daginstitutioner og fodboldhuset i Greve Idræts Center samt på diverse klimaprojekter. Da coronakrisen begyndte, fjernede regeringen anlægsloftet, så i april fulgte byrådet op med yderligere 11 millioner kroner til primært bygningsrenoveringer, herunder rigtig mange forbedringer på skolerne. Og på mandagens møde blev det så til ekstra 24 millioner kroner til en perlerække af nye projekter.

Her blev der blandt andet besluttet at lave en pulje til kunstgræsbanerne i Greve, Karlslunde og Tune. Derudover får Greve Idræts Center penge til baderumsfaciliteter og udvidelse af parkeringspladsen. Stranden ved Mosede Fort får sandfordring, og restauranten ved fortet bliver revet ned.

Der er også godt nyt til en række daginstitutioner, som får skiftet legeredskaber. Og så bliver der penge til trafiksikkerhedsprojekter ved Vestergade og Tjærebyvej i Tune samt ved krydsning af dobbeltrettet cykelsti på Lillevangsvej. Greveborgerne kan i øvrigt se frem til, at der bliver gjort et større indhug i mængden af henvendelser, som borgerne har meldt ind via “Giv et praj” appen.

Dertil har kommunen sat penge af til at lappe huller i vejene, renovering af flere broer samt forbedringer i Hundigeparken.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen