I Greve får de unge en uddannelse

Tlf.43 97 90 11
raj@greve.dk

I Greve får de unge en uddannelse

Greves skolebørn stopper ikke efter folkeskolen. Næsten alle går videre i uddannelsessystemet, viser helt nye nøgletal fra KL. Tallene viser også, at skolebørnenes karakterer bliver højere.

Ni måneder efter at Greves ældste skoleelever sad og svedte over folkeskolens afgangsprøver, er 81 procent af dem godt i gang med en ungdomsuddannelse. Det fremgår af nye nøgletal fra KL, som hvert år tager temperaturen på alle danske folkeskoler.

Dermed ligger Greve Kommune sikkert i den allerbedste tredjedel af danske kommuner, når det gælder at sende skolebørn godt ind på en uddannelse, og Greve ligger langt foran for eksempel Ishøj, Køge og København.

Systematisk plan for hver elev

De fine tal fra Greve overrasker ikke Henrik Klem Lassen, formand for Børn- og Ungeudvalget. For medarbejderne på Greves folkeskoler arbejder målrettet for at alle elever kan fortsætte på en ungdomsuddannelse.

”Arenaskolen er et godt eksempel blandt mange. Eleverne bliver testet hvert halve år, og derefter lægger lærerne en fremadrettet plan. Indsatsen er så systematisk, at medarbejderne tidligt ved, hvilke elever der kan få svært ved at klare de faglige krav i 9. klasse. De elever får en ekstra hånd, så de bliver dygtige nok til at gå videre. Det giver resultater,” siger udvalgsformanden.

Greves elever bliver bedre

Generelt er eleverne i Greve blevet dygtigere siden sidste år. Ved folkeskolens afgangsprøve i sommer fik en Greve-elev således 7,4 i gennemsnit. Året før fik en Greve-elev 6,7 i gennemsnit ifølge Greve Kommunes egne nøgletal for afgangsprøven efter 9 klasse.

I KLs nye rapport er Greve Kommune dermed nummer 17, når alle danske folkeskolers karaktergennemsnit bliver ranglistet.
”I Greve har vi både elever fra stærke og svage hjem, og derfor kan vi godt være ekstra stolte, for det lykkes os både at udfordre de stærke og løfte de svage,” siger Henrik Klem Lassen.

Han fremhæver også, at kommunen lige nu styrker skoleledelserne, hvilket også skal smitte af på elevernes karakterer, så endnu flere kan komme ind på en ungdomsuddannelse.

Eleverne i Hørsholm har landets allerhøjeste karaktergennemsnit på 8,6, mens eleverne på Læsø ligger i bunden med et gennemsnit på 5,5.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune