Greve vil udnytte idrætsanlæg og bygninger bedre

IMG_4936-1200px.jpg

Brugen af alle idrætsfaciliteter i Greve Kommune er nu kortlagt, og dermed kan lokaler og haller bliver brugt endnu mere og af endnu flere.

Greve vil udnytte idrætsanlæg og bygninger bedre

Greve Kommunes bygninger, lokaler og anlæg skal udnyttes optimalt, og det hjælper en ny facilitetsstrategi til. 

Spejderhytter som står tomme i dagtimerne. Haller som ikke bliver brugt i ydertimerne. Eller lokaler på skolerne, der kunne bruges af foreninger i aftentimerne. Greve Kommune har gennem de seneste år arbejdet på at skabe overblik over kommunens mange bygninger, lokaler og anlæg. Og på sidste byrådsmøde vedtog politikerne en såkaldt facilitetsstrategi, som bidrager til at fuldende overblikket. 

“Vi har i årevis arbejdet målrettet på at få styr på Greve Kommunes mange bygninger, lokaler og ejendomme. Der har ikke tidligere været et samlet overblik, men det har vi nu. Næste skridt bliver at prioritere kommunens penge klogt. Vi skal renovere og reparere bygninger og anlæg i tide, og vi skal sørge for at sætte nye ting i gang, der hvor det giver bedst mening. Facilitetsstrategien er et vigtigt redskab, for den giver overblik over alle vores muligheder inden for idræt og fritid,” siger borgmester Pernille Beckmann. 

Tæt samarbejde med idrætsudøvere
Facilitetsstrategien er lavet i samarbejde med DIF, Danmarks Idrætsforbund, og de mange forskellige brugere som er aktive i haller og anlæg. Strategien giver både et overblik over brugen her og nu, et bud på bedre udnyttelse og forslag til, hvad der bør gøres på kort og på længere sigt. 
Casper Lindemann, der er konsulent i DIF, har stor ros til strategien og den gennemførte strategiproces: 

“Idræts- og Fritidssekretariatet i Greve har gennemført en flot proces, hvor de lokale idrætsforeninger virkelig har haft gode muligheder for at komme på banen med ideer og synspunkter. Resultatet er en stærk strategi, og jeg glæder mig til at følge implementeringen i de kommende år.”  

Overblik til at prioritere klogt
I Greve Kommune er formand for kultur- og fritidsudvalget Anne Marie Lyduch også tilfreds med det brede samarbejde omkring den nye facilitetsstrategi. 

“Nu kribler det i fingrene for at gøre alle de gode forslag til virkelighed. Men jeg og alle brugerne bliver nødt til at huske på, at Greve Kommune har andre bygninger og anlæg, som også skal prioriteres. Til gengæld er facilitetsstrategien med til at give os overblik, så vi prioriterer pengene på en måde, som er allerbedst for både borgere og brugere af idræts- og fritidstilbud,” siger hun. 

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen