Greve vil uddanne dagpengemodtagere

ufaglærte i uddannelse.jpg

Nu skal uddannelsesambassadør hjælpe ufaglærte i gang med en uddannelse.

Greve vil uddanne dagpengemodtagere

Greve Kommune har fået knap en million kroner til et nyt initiativ, der skal øge antallet af faglærte dagpengemodtagere

En stor andel af dagpengemodtagerne i Greve er ufaglærte. Derfor starter kommunen nu et nyt initiativ, der skal styrke kommunens samlede indsats med at få ufaglærte i gang med en uddannelse.

Uddannelse fører til job

Målet med initiativet er, at omkring 200 dagpengemodtagere kommer i gang med en uddannelse inden udgangen af 2020. Med en uddannelse i bagagen vil de nemlig have lettere ved at komme ud på arbejdsmarkedet, mener formanden for Integrations-, Beskæftigelses- og Ungdomsudvalget, Morten Dahlin.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at det er nemmere at få et godt job, hvis du har en uddannelse. Sådan har det altid været, og derfor er jeg glad for, at vi nu får flere midler til at hjælpe vores ufaglærte ledige med at komme i gang som voksenlærling eller noget helt andet”, siger Morten Dahlin.

Uddannelsesambassadør skal løfte indsatsen

Midlerne skal bruges til at ansætte en såkaldt uddannelsesambassadør, som blandt andet styrke samarbejdet til uddannelsesinstitutioner og a-kasser. Derudover skal ambassadøren udvikle kompetencerne hos medarbejderne i jobcenteret, så de bedre kan rådgive og motivere de ufaglærte dagpengemodtagere.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har bevilget knap en million kroner til initiativet, der starter nu og løber frem mod udgangen af 2020.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen