Greve Museum og Mosede Fort, Danmark 1914-18 byder velkommen til ny museumsleder

Billede_Mette.jpg

Greve Museum og Mosede Fort, Danmark 1914-18 byder velkommen til ny museumsleder

Den 1. april 2019 begynder et nyt kapitel på Greve Museum og museet på Mosede Fort, når Mette Tapdrup Mortensen tiltræder som ny museumsleder.

Efter 15 år med museumschef Henriette Buus ved roret takkede hun i december 2018 af. Herefter gik jagten ind på en ny leder for Greve Museum. Kultur- og Fritidschef i Greve Kommune Tabita Sonne-Dalsø oplyser, at det var et enigt ansættelsesudvalg, der tilbød Mette Tapdrup Mortensen stillingen.

“Mette kommer med en stærk profil inden for museal virksomhed og organisation. Hun har særlig viden om forstædernes historie og kan bruge det til at videreudvikle vores fine museer i Greve. Jeg glæder mig derfor meget til at tage imod Mette og starte samarbejdet om at føre Mosede Fort og Grevegården videre som stærke og bærende kultursteder i Greve”, siger Tabita Sonne-Dalsø.

Mette Tapdrup Mortensen er kulturhistoriker med en kandidatuddannelse fra RUC og Ph.d.-grad fra Dansk Center for Byhistorie. Hun kommer fra en stilling som museumsinspektør gennem ni år på Kroppedal Museum. Her har hun haft ansvaret for nyere tid med fokus på Vestegnens kultur- og forstadshistorie.

“Greve Museum og Mosede Fort er stærke, veldrevne og velbesøgte museer. Jeg glæder mig helt utroligt meget til at videreføre stederne i respekt for den gode ånd, der eksisterer. Og til fortsat at vise, hvordan mindre kulturhistoriske museer med stærk lokal forankring kan være fyrtårne i museumslandskabet”, siger den nye museumsleder, Mette Tapdrup Mortensen.

“Der er mange potentialer for at videreudvikle museerne som rum for møder mellem fortiden og de problemstillinger, der optager et nutidigt publikum. Jeg glæder mig til i samarbejde med ansatte, frivillige og andre samarbejdspartnere at vise, hvordan museer kan spille en væsentlig samfundsrolle som steder, hvor man både kan blive underholdt og udfordret, lære noget nyt og deltage i en konstruktiv dialog om menneskers vilkår og samliv før, nu og i fremtiden”, afslutter hun. 

I 2018 opnåede både Greve Museums afdeling på Grevegård samt Mosede Fort 1914-18 de bedste besøgstal i museets historie. På Mosede Fort besøgte 11.983 gæster museet i løbet af året, mens hele 15.529 lagde vejen forbi Grevegård.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen