Store bededag i stort format | Nyheder

Hvert år køber danskerne masser af hveder hos supermarkederne og de lokale bagere – naturligvis med en bakke smør til. At spise varme hveder går tilbage til midten af 1800-tallet, og oprindeligt var tanken, at de skulle gemmes til om morgenen på store bededag, hvor bageren og alle andre holdt fri. Men duften af nybagte hveder fik mange til at sætte tænderne i dem allerede aftenen inden, og det er med tiden blevet til en tradition.

denne historiefortælling og 6.000 varme hveder venter børnene i Fredericias dagtilbud, dagplejere og skoler på torsdag.

”Fredericia Kommune har lavet lidt af en bestilling hos fire af de lokale bagere. Det er ikke sket før, at alle dagtilbud og skoler får hveder og en lille historiefortælling fra Museerne i Fredericia. Jeg er ret sikker på, at vores lille initiativ vil skubbe til den gode stemning ude i vores dagtilbud, hos dagplejerne og i skolerne samt hos vores lokale bagerier. Vi står fortsat sammen – hver for sig – i denne tid”, fortæller Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Fire lokale bagerier leverer friskbagte hveder til alle børn og ansatte i de nu genåbnede skoler, dagplejere og dagtilbud. De 6.000 hveder pakkes i poser á 5 eller 14 stk. og leveres sammen med en bakke smør til alle dagplejere, daginstitutioner og skoler. Derudover har alle fået tilsendt materialer, der fortæller om, hvorfor man egentlig holder store bededag og spiser varme hveder. Naturligvis fortalt i børnehøjde.

Alle byens bagerier er blevet spurgt, og de fire bagerier har altså vurderet, at de – oveni den sædvanlige produktion – godt kunne håndtere at bage de i alt 6.000 ekstra hveder. De fire bagerier leverer ca. til ét distrikt hver.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen