FAQ: Hvis du har fået tilbudt COVID-19-vaccine

Tlf.43 97 97 97
Send digital post

FAQ: Hvis du har fået tilbudt COVID-19-vaccine

Læs spørgsmål og svar om vaccination mod COVID-19.

Hvornår er det min tur, og hvordan får jeg besked? Her kan du finde spørgsmål og svar om COVID-19-vaccination, som i første omgang bliver tilbudt til borgere, der er over 65 år og modtager praktisk bistand og personlig pleje.

Hvis du har modtaget en indkaldelse til vaccination i e-Boks, skal du selv booke en tid, hvis du selv kan sørge for transporten.

Borgere, der skal have hjælp til transport, skal vente til de bliver kontaktet af hjemmeplejen.

Læs også: Tilbud om vaccine kommer i e-Boks

Har du har brug for hjælp til transport, skal du vente, til du bliver kontaktet af hjemmeplejen. Hjemmeplejen vil hjælpe med at få dette arrangeret.

Hvis du selv har booket tid til vaccination, og skal have hjælp til transport, skal du ringe til hjemmeplejen, som du får hjælp fra. Disse vil hjælpe med at få arrangeret transport.

Du vil også på et tidspunkt modtage invitation i e-Boks, men vi ved endnu ikke, hvornår du får tilbuddet.

Du vil på et tidspunkt modtage invitation i e-Boks, men vi ved endnu ikke hvornår. Det samme gælder borgere med kroniske sygdomme, og borgere under 65 år.

Indkaldelse til vaccination, styres af Statens Serum Institut. Det sker ud fra de kriterier, som Sundhedsstyrelsen udarbejder.

I brevet, som man modtager, oplyses der følgende:

”Du står som udgangspunkt selv for transport til vaccinationscenter. Er det ikke muligt ved egen hjælp eller med hjælp fra pårørende, fordi du har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan du få hjælp af din hjemkommune. Mulighederne vil fremgå af din kommunes hjemmeside. Modtager du hjemmehjælp, kan du også gå i dialog med hjemmeplejen om transport. Hvis du bliver transporteret til et vaccinationscenter af din kommune, står kommunen også for at booke tid for dig. Det skal du ikke selv gøre.”

Se den originale nyhed fra Greve Kommune