Fredericia klar til årets første krydstogtanløb | Nyheder

Det portugisiskejede krydstogtskib Vasco Da Gama kommer til Fredericia den 23. juli, og vil man nyde synet af det smukke skib, så kan man kigge forbi kajen i tidsrummet 11.00-20.00. Som altid bliver krydstogtgæsterne hilst velkommen af kanonsalut, flag og musik, og det glæder Lone Østergaard, der netop er startet som Turisme- og krydstogtskoordinator i VisitFredericia. Hun fastholder samtidig, at det er vigtigt, at anløbet kommer til at ske på forsvarlig vis. Anløbet kommer derfor ikke til at foregå helt, som det plejer. 

”Vi glæder os over, at der er kommet gang i branchen igen. Vi står samtidig i en situation, som vi skal tage alvorlig, og derfor skruer vi ikke helt op for aktiviteterne. Vi håber, at gæsterne alligevel får et positivt indtryk af Fredericia, så de får lyst til at komme igen på egen hånd” , siger Lone Østergaard, der er Turisme- og krydstogtskoordinator i VisitFredericia.

Sightseeing kun i grupper

På grund af Covid-19 er det et krav fra de danske myndigheders side, at alle gæster på skibet skal være færdigvaccinerede, før de kan få lov til at gå i land. Der er derfor betydeligt færre gæster med på skibet end normalt. Vasco Da Gama har kapacitet til 1000 passagerer, men på denne tur er der kun 416 med. Gæsterne på skibet har ikke tilladelse til at gå i land på egen hånd. De må kun bevæge sig ud, hvis de er tilmeldt en tur. Det kan fx være byvandring eller en bustur i området. Byens butikker og caféer kan derfor ikke forvente at få besøg af krydstogtgæsterne i denne omgang.

Tag ind til byen og se krydstogtskibet

Lone Østergaard håber dog på, at krydstogtskibet kan lokke fredericianerne ind til byen for at se skibet.

”Det er jo altid en oplevelse, når et stort krydstogtskib lægger til kaj, og det er jo en oplagt mulighed for at komme ind til byen og hygge sig med familien”, siger Lone Østergaard, der glæder sig over udsigten til flere anløb senere på sommeren og hen mod jul. 

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen