Stigende antal unge oplever diskrimination på arbejdspladsen

Aldrig har så mange københavnere mellem 18 og 29 oplevet diskrimination på jobbet som nu, viser ny undersøgelse.

For mange københavnske unge er det en blandet fornøjelse at møde ind på værkstedet, passe studiejobbet eller lange rundstykker over disken hos bageren.

Andelen af unge københavnere, der oplever, at de bliver diskrimineret på grund af køn, etnicitet, religion eller seksualitet på deres arbejdsplads, har aldrig været højere end nu.

Det viser Københavns Kommunes Medborgerskabsundersøgelse 2021 blandt de 18-29-årige, som Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har fået lavet.

Cirka en fjerdedel af de unge københavnere har oplevet at blive diskrimineret i det hele taget inden for det seneste år, og her har omkring halvdelen, 42 procent, svaret, at det er foregået på arbejdspladsen. I 2019 var tallet 34 procent.

”Jeg er overrasket og synes, det er en meget trist udvikling. Jeg er bekymret over, at flere og flere er udsat for kommentarer om hudfarve, køn eller religion, eller måske oplever direkte chikane. Det er en ubehagelig oplevelse at blive diskrimineret, uanset om det foregår blandt kolleger, kommer fra chefen eller det er kunder, der gør det,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.

Ikke-vestlige unge er hårdest ramt

De unge med anden etnisk baggrund end dansk har større risiko for at få ubehagelige oplevelser på jobbet end jævnaldrende kammerater, viser undersøgelsen.

Og udviklingen går den forkerte vej, så tæt på hver anden af de minoritetsunges oplevelser med diskrimination nu foregår på arbejdspladsen.

Fra 2019-2021 steg tallet fra 32 til 44 procent for unge med ikke-vestlig baggrund.

”Jeg er skuffet over, at vi ikke er nået længere i det 21. århundrede. Alle har et ansvar for at gribe ind i situationen og gå til deres arbejdsgiver, chef eller en myndighed, når de har kendskab til diskrimination. Omvendt skal arbejdsgiverne også stille krav om, at deres medarbejdere behandler hinanden ordentligt og skride ind, hvis det ikke sker,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen