Augustenborgs dagtilbud samles på Augustenborg Skole

Augustenborgs tre nuværende børnehaver og vuggestuer flytter i foråret 2022 sammen i et nyt dagtilbud i fløjen på Augustenborg Skole, der tidligere husede skolens SFO. Anløbet til ombygningen har været i gang nogle uger, og grundet Covid-19 situationen er det traditionelle spadestik aflyst. Men startskuddet til renoveringen af den tidligere skolebygning til det nye dagtilbud i Augustenborg er for alvor gået i gang denne uge.
 
Og det glæder formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris.
 
– Det nye dagtilbud i Augustenborg by bliver et godt, fremtidssikret og attraktivt tilbud, som sikrer glade og robuste børn. Baggrunden for at samle de tre nuværende børnehaver til én skyldes det faldende børnetal, og derfor er det nødvendigt for kommunen at lave en god og langsigtet løsning, der understøtte vækst og tilflytning til Augustenborg by, siger han. 

Udvalgsformanden ser samtidig andre fordele ved at samle det nye dagtilbud i fløjen ved Augustenborg Skole.
 
– Med ét samlet dagtilbud sikres en meget større fleksibilitet og tidssvarende læringsmiljøer for både børn og personale. Samtidig vil naboskabet mellem skolen og dagtilbuddet give en styrket sammenhæng for alle børn og voksne i Augustenborg børneby – uanset, hvilket tilbud de benytter – og det ser vi som en stor styrke, siger Claus Klaris. 

I det fælles dagtilbud i Augustenborg by bliver der plads til i alt 120 børn, som kommer til at bestå af 30 vuggestuebørn og 90 børnehavebørn. Børnene fordeles på to vuggestuegrupper og fem børnehavegrupper og for at få et tæt samarbejde med dagplejen, så placeres dagplejens gæste- og legestuefunktion centralt i det nye dagtilbud.
 
Fokus på det nære
Næstformanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling, roser, at der er tænkt stort og småt i det nye dagtilbud.
 
– Selv om vi bygger stort, så er det med fokus på det nære. Det nye dagtilbud bygges op, så børnene kan trives i mindre enheder, der bliver til små fællesskaber, og det kan der bygges ovenpå, så dynamikken i dagtilbuddet giver muligheder for de større fællesskaber. Samtidig bliver der fokuseret på udelivet og naturen, og det tænkes ind i indretningen af rum og udearealer, der indbyder til bevægelse, leg og læring i varierede og overskuelige rammer, siger han. 

Og så kan der helt naturligt bygges ovenpå igen, fordi dagtilbuddet i naboskabet med skolen samler Augustenborgs børneliv.
 
– Der vil komme en helt naturlig kobling mellem daginstitutionens og skolens daglige liv, faciliteter og meget andet, som allerede eksisterer i dag, men som med den nye placering kan udbygges. Det vil samtidig skabe en lettere overgang fra dagtilbuddet til SFO og skole, når børnene når den alder. Vi glæder os også over, at Augustenborg Skole allerede har fået og får nye faciliteter i forbindelse dagtilbuddets flytning til en tidligere skolebygning, siger Jesper Smaling.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen