Hals får millionstøtte til oplevelsespladser

03. november 2020

Aalborg Kommune og Hals-Hou-området har fået 1 million kroner fra Nordea-fonden til at etablere to oplevelsespladser ved henholdsvis Hals Havn og ved Møllestenen på Nordsøstien, der vil bidrage til at skabe mere aktivitet langs kysten.

Nordsøstien mellem Hals og Hou er et skridt nærmere på at få et par familieattraktioner realiseret. Nordea-fonden støtter nu et projekt med to oplevelses-/aktivitetspladser ved henholdsvis Hals Havn og ved Møllestenen på Nordsøstien med 1 million kroner

– Det er fantastisk med denne støtte, som sætter skub i den videre proces med dette spændende projekt. Oplevelsespladserne skal jo være et ekstra aktiv for byernes børnefamilier og ikke mindst en attraktion for områdets gæster og turister. Nordea-fonden har også tidligere støttet sejlklubben i Hals, så med dette projekt styrker de jo endnu engang vores arbejde med at skabe mere aktivitet, flere muligheder og dermed flere gæster til en af vores kommunes dejlige kystområder, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Nordea-fondens støtte kommer fra Her bor vi-pulje på i alt 60 millioner kroner, som har til formål at styrke lokale fællesskaber og sammenhængskraften i mindre byer.

– Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i bynavn/lokalområde ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter godt liv. 

Aalborg Kommunes landdistriktsafdeling arbejder tæt sammen med en lokal arbejdsgruppe, der er nedsat til udvikling af området fra Hou til Hals. Her arbejder man blandt andet sammen om udformning af de to oplevelsespladser. Senest har man fået et projektoplæg fra firmaet Monstrum, der er eksperter i tematiske legepladser konstrueret i træ:

– Støtten fra Nordea-fonden betyder, at vi nu kan gå videre i processen med Monstrum, ligesom vi skal have rejst den resterende økonomi til projektet. Og så skal vi i gang med at ansøge om tilladelser – da projekterne ligger i nærheden af kysten, er der mange ting der skal på plads, siger Peter Pindstrup, konsulent i landdistriktsgruppen i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune

Målet er at oplevelsespladserne skal være færdige og klar til leg i sommeren 2021

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen