Illustration - Kejserkåbe sommerfugl

Ud med giften – ind med knofedt!

Ud med giften – ind med knofedt!

Mindre gift – flere insekter og bedre grundvand

Knap 1200 fodboldbaner eller Krøyers Have ca. 2650 gange – så stort et areal har Svendborg Kommune meldt til projektet Giftfri Have. På den måde vil Svendborg Kommune være med til at foregå med et godt eksempel samt motivere og opfordre haveejerne i Svendborg Kommune til at melde sig til projektet.

Formålet med Giftfri Have er at få haveejere til at droppe giften i deres haver og dermed spare grundvand, natur og mennesker for påvirkning fra sprøjtegift. Uanset om man har en sommerhushave, parcelhushave eller er anden form for grundejer kan man deltage i projektet – alle er velkommen.

Giftfri Have er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi, der står bag initiativet Giftfri Have.

Svendborg Kommune har været giftfri siden 1996. Alle nye forpagtningsaftaler kommunen indgår, indeholder forbud mod anvendelse af gift på kommunens jorde. Arealet med bortforpagtede jorde til konventionelle landbrug bliver stødt mindre, efterhånden som kommunen trækker arealer ud til ny bebyggelse. Arealet, som indgår i kampagnen Giftfri Have, opdateres en gang årligt og bliver meldt til Danmarks Naturfredningsforening, som driver kampagnen. Svendborg Kommune er den tredje fynske kommune (efter Odense og Ærø), som tilmelder sig kampagnen.

Ønsker du også at markere, at din have er giftfri, kan du deltage i projektet ved at tilmelde din have på https://www.giftfri-have.dk/

Yderlige information:

Afdelingsleder Birgitte Kring Frederiksen
Tlf: 6114 7910

Miljø og Teknik

Svendborg Kommune

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen