Byrådet inviterer til møde for tidligere kostskoleelever

30. januar 2023

Den 7. februar inviterer Byrådet i Aalborg Kommune tidligere elever på Gravenshoved Kostskole til officiel undskyldning på Rådhuset.

Da Aalborg Kommunes byråd den 16. januar fik fremlagt en uafhængige advokatundersøgelse om forholdene på den daværende Gravenshoved Kostskole, stod det klart for byrådet, at mange af de tidligere elever skulle have en undskyldning.

“Undersøgelsen og den politiefterforskning, som Syd- og Sønderjyllands Politi har foretaget, konkluderer at de tidligere elevers beskrivelser af hændelser på kostskolen generelt er troværdige, og derfor er det kun på sin plads, at vi tager konklusionerne i advokatundersøgelsen til efterretning,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Tidligere elever inviteres derfor på Rådhuset den 7. februar klokken 16.30, hvor borgmesteren på vegne af hele byrådet overbringer en officiel undskyldning.

Aalborg Kommune fik den 4. oktober 2021 overbragt en officiel klage på vegne af og underskrevet af 31 tidligere kostskoleelever, og antallet af underskrivere er siden da steget til omkring 100 personer.

Da kommunen ikke har kontaktoplysninger på alle de tidligere elever, er invitationen overbragt til de to talspersoner, som står i spidsen for hver sin gruppe af tidligere elever, ligesom kommunen ud over denne pressemeddelelse også indrykker annonce for at nå ud til alle tidligere elever.

Fakta

Aalborg Kommune drev og ejede i samarbejde med Nordjyllands Amt Gravenshoved Kostskole fra 1964-1991 og samarbejdede med skolen, som var selvejende i 1992-1993.

Den 4. oktober 2021 modtog Aalborg Kommune en officiel klage på vegne af 31 tidligere elever på Gravenshoved Kostskole. Sammen med klagen var en række personberetninger om de tidligere elevers tid på kostskolen.

Personberetningerne indeholdt forhold, som gjorde, at Aalborg Kommune politianmeldte Gravenshoved Kostskole til Syd- og Sønderjyllands Politi og antog advokat Niels Vase fra HjulmandKaptain til at forestå en uafhængig undersøgelse af forholdene på kostskolen.

Aalborg Kommunes byråd har på baggrund af undersøgelsen valgt at give de tidligere elever, der har haft oplevelser, som de ikke skulle have haft, en undskyldning.

Herudover har byrådet besluttet at få foretaget en undersøgelse af, om Aalborg Kommunes mulighed for at udbetale erstatning til tidligere elever på kostskolen.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top