Tilmelding til grundlovsceremoni | Svendborg Kommune

For at få dansk statsborgerskab skal du medvirke i en grundlovsceremoni, hvor formålet er at højtideligholde og markere erhvervelsen af det danske statsborgerskab.

Tilmeld dig ceremonien

Hvis du har modtaget en invitation i din Digitale Postkasse, kan du tilmelde dig grundlovsceremonien den 15. august her.

Tilmeld dig her.

 

Hvornår? 

Næste grundlovsceremoni er torsdag den 15. august kl. 16.00 på Svendborg Rådhus.

Hvis du har ansøgt om dansk statsborgerskab, vil du modtage en invitation til grundlovsceremonien i din Digitale Postkasse. 

 

Hvor?

Du skal møde op på i rådhussalen på Svendborg Rådhus, Ramsherred 5, 5700 Svendborg senest 15 minutter før ceremonien. Du finder rådshussalen, ved indgang B, på 1. sal til venstre.

Medbring legitimation

Til ceremonien skal du medbringe legitimation. Din legitimation skal være en af disse tre:

  • Opholdskort, fremmedpas, konventionspas eller kørekort udstedt af en offentlig myndighed i Danmark
  • Pas, identitetskort eller kørekort udstedt af en offentlig myndighed i et andet EU-/EØS-medlemsland eller i Schweiz
  • Pas, som er udstedt af en offentlig myndighed i et andet land end de i nr. 1 og 2 nævnte lande, og hvori der er isat en opholdssticker.

Har du ikke gyldig legitimation?

Er du ikke i besiddelse af en af de tre ovennævnte former for legitimation, skal du søge Udlændinge- og Integrationsministeriet om tilladelse til at benytte anden form for legitimation ved ceremonien.

Til ceremonien

Til ceremonien skal du skrive under på en erklæring om, at du vil overholde dansk lovgivning, herunder Danmarks Riges Grundlov, og respektere de grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

Når du har underskrevet erklæringen, skal du udveksle håndtryk med borgmesteren. Du vil herefter få udleveret et statsborgerretsbevis som dokumentation på, at du nu er dansk statsborger.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top