Sundhedshus i Augustenborg skrider frem

Det tidligere rådhus i Augustenborg på Louise Augustas Plads skal være Sundhedshus i Augustenborg, som dermed bliver adresse for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen.
 
Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med 9 sundhedsaktører, der er interesserede i at blive en del af Sundhedshus Augustenborg.
 
– Jeg er meget glad for, at der er en del mulige sundhedsaktører, der interesseret i at blive en del af Sundhedshus Augustenborg. Formålet med sundhedshuset er at sikre lægedækning i Augustenborg samt at understøtte tilstedeværelsen af et samlet sundhedstilbud, som vi kender det fra både sundhedshusene i Gråsten og i Nordborg, og som er til gavn for borgerne, siger Didde Lauritzen, der er formand for Sundhedsudvalget. 

For at have styr på alle formalia, har Sundhedsudvalget netop vedtaget principperne for en driftsmodel. Sundhedsaktører lejer sig ind i lokalerne og betaler leje for egne klinklokaler samt en andel af fællesarealerne samt at lejen fastsættes ud fra markedsvilkår med udgangspunkt i lignende erhvervslejemål i området.
 
– Principperne siger også, at kun autoriserede sundhedsaktører med overenskomst med sygesikringen, og som har et ydernummer, kan blive en del af sundhedshuset. Sundhedshus Augustenborg vil give sundhedsaktørerne et stærkt fagligt miljø, så rammerne for en attraktiv arbejdsplads er på plads. Samtidig får vi et moderne sundhedshus, der sikrer et godt og alsidigt tilbud til borgerne, når de skal til læge, fysioterapi, kiropraktor eller lignende, siger Bo Kleis Christensen, næstformand for Sundhedsudvalget. 

Lokalefordelingen er som udgangspunkt tænkt som én lægeklinik, én kommunal borgerklinik og fire sundhedsklinikker. Derudover kommer der fællesarealer til blandt andet vente- og ankomstområde, toiletter, frokoststue, mødelokaler og personaleomklædning. Den endelige lokalefordeling vil ske i tæt dialog og med involvering af de sundhedsaktører, som flytter ind i huset.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top