Ny handleplan styrker eventindsatsen i Sønderborg Kommune

Byrådet godkendte i december 2023 Masterplan for Events 2024-2027. Masterplanen sætter rammerne for eventindsatsen i Sønderborg Kommune med temaet: Sammen om værdiskabende events.

Nu har Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab godkendt Handleplan for Events 2024-2027, som konkretiserer masterplanen indenfor seks indsatsområder.

–  Vi har i Sønderborg Kommune opbygget stor viden og erfaringer med at løfte både mindre og større events. Med masterplanen har vi sat retningen for fremtidens gode events og vist, at vi ønsker at prioritere events. Handleplanen bliver vores ledestjerne, der viser vejen frem mod flere spændende og værdiskabende events til glæde for borgere og turister, siger Christel Leiendecker, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.

De seks indsatsområder er: Værdiskabende events, tværgående samarbejde, fysisk eventhåndtering, beredskab, sikkerhed og krisestyring, bæredygtig eventhåndtering samt kommunikation. For hvert indsatsområde beskrives en række handlinger, der bl.a. skal kvalificere fremtidige events samt sikre en prioriteret indsats for at tiltrække og udvikle events.

– Handleplanen skal give eventindsatsen i Sønderborg Kommune et solidt og sikkert fundament. Og så lægger vi vægt på, at arbejdet med værdiskabende events skal ske i et tæt samarbejde mellem eventaktørerne, samarbejds-partnere og kommunen. Det kan både bestå i en understøttende indsats med vores viden fra tidligere events eller et økonomisk tilskud, siger Thomas Worm Larsen, der er næstformand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.

Formålet med masterplanen og handleplanen er at styrke: Oplevelser – for glade og stolte borgere. Bosætning – for vækst og udvikling. Branding – for at få Sønderborg på landkortet og tiltrække turister.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top