Foto: Gang i Svendborg til sommer

Sprudlende sommer i vente

Pressemeddelelse

Der er knap 1.5 millioner kroner på vej til koncerter og andre kulturelle tilbud og aktiviteter, der skal få smilet frem hos både svendborgensere og turister i løbet af den kommende sommer.

Svendborg Kommunes Kultur- og fritidsudvalg har netop uddelt midler fra den ekstraordinære eventpulje, der indeholder i alt 2 millioner kroner. Formand for kultur- og fritidsudvalget, Lars Erik Hornemann, glæder sig over uddelingen:

-I Svendborg har vi en særlig løftekraft, når det handler om at se nye veje og løsninger. Sidste sommer viste vi, at når det gælder, så kan vi stå sammen og skabe hundredvis af aktiviteter. Det betød, at det både var dejligt at være svendborgenser og en stor oplevelse at være turist i Svendborg, og det er det, eventpuljen bygger videre på, siger Lars Erik Hornemann.

Eventpuljen er en ekstraordinær pulje, der er oprettet som støtte til et kulturliv, der har været og stadig er hårdt ramt af de restriktioner, corona har medført og stadig medfører:

-Vi vil gerne være med til at understøtte aktiviteter, der kan være med til at give os mere af det, vi oplevede sidste sommer. Med denne uddeling af midler tyder det på, at vi får endnu en fantastisk sommer i Svendborg, hvor byen i flere uger vil summe af liv, musik og forsvarlig festivalstemning, forklarer Lars Erik Hornemann.

Formanden for Svendborg Event, Allan Mariager, glæder sig over, at puljen både understøtter etablerede aktører og nye tiltag:

-Det er vigtigt, at vi ikke kun hviler på de laurbær, vi har skabt for år tilbage. Vi er nødt til også at understøtte underskoven af nye og innovative tiltag, og det er noget af det, vi i Svendborg altid har været gode til. Derfor glæder jeg mig også over, at nye tiltag og samarbejder får del i denne pulje, siger Allan Mariager.

Han håber, at flere af de aktiviteter, der bliver realiseret i den kommende sommer, er kommet for at blive:

-Potentialet er ikke alene sommeren 2021. Vores udfordringer kommer i 2022 og 2023, når der for alvor bliver åbnet efter corona og danskerne bliver sluppet ud. Vi skal være naive, hvis ikke vi tror, at der kommer øget konkurrence og behov for kulturelle aktiviteter, og derfor er det vigtigt, at vi benytter denne periode til at skabe nye tiltag, vi kan bygge videre på, uddyber Allan Mariager.

 

DE FÅR TILSKUD ELLER UNDERSKUDSGARANTI:

MaMu på Sydfynske steder v/ Foreningen MaMu 50.000 kr.

FESTival – for mundtlig fortælling v/ Fortællere i Danmark 50.000 kr.

Rottefælde Revyen 75.000 kr.

Sommer på Værftet v/Kammerateriet 425.000 kr.

5700 Summer v/Foreningen Små Armbevægelser 750.000 kr.

Liv i min sommerby v/Rytmisk Råstof 100.000 kr.

Naturkoncerter 2.0 v/Rytmisk Råstof 25.000 kr.

 

FAKTA OM EVENTPULJEN

Eventpuljen gælder i ét år, og de støttede arrangementer skal afholdes i 2021. Der er 525.000 kroner tilbage i puljen, og næste ansøgningsfrist er den 15. maj.

Puljen er et supplement til de øvrige puljer, som Kultur- og Fritidsudvalget uddeler, eksempelvis musikpuljen og kulturpuljen. Derudover er der også afsat en særlig pulje til kulturaktiviteter i forbindelse med DGI Landsstævne i 2022, som heller ikke berøres af den nye eventpulje.

Det er muligt at læse mere om puljerne på Svendborg Kommunes hjemmeside.

Tilskudspulje

For yderligere information:

Lars Erik Hornemann, fmd. for Kultur- og Fritidsudvalget, mobil 30175100
Søren Thorsager, chef for Kultur og Fritid, Svendborg Kommune, mobil 29669180
Allan Mariager, formand for Svendborg Event, mobil 61208110

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen