Sænk farten på skolevejene | Stevns Kommune


Inden længe begynder de stevnske børn i skole, og det får Stevns Kommune, Rådet for Sikker Trafik, Trygfonden og politiet til at minde bilisterne om at vise hensyn.    

Tiltaget er en del af den landsdækkende kampagne ’Børn på vej’, som løber fra den 10.-30. august. 

’Sommerferien er ved at rende ud og børnene skal snart begynde i skole igen. Men mange børn har endnu ikke den store erfaring med at gå eller cykle i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi er ekstra opmærksomme og respekterer fartgrænserne på skolevejene, så de kommer sikkert frem og tilbage. For at minde hinanden om dette, har vi valgt at sætte plakater op fra kampagnen ’Børn på Vej’ på de stevnske veje omkring skolerne i august måned’, fortæller Flemming Petersen, formand for Plan, Miljø og Teknik. 

For mange kører for stærkt

Selv om de fleste respekterer fartgrænserne på skolevejene og viser hensyn, så er der stadig udfordringer. I august sidste år gennemførte politiet en fire ugers kontrol ved skolerne og sigtede 6.200 personer for at køre for stærkt, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

I en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik tidligere i år, svarede 18 % af bilisterne, at de i løbet af de seneste tre måneder er kommet til at overtræde hastighedsgrænsen i bil på en skolevej op til flere gange.

’Man kan være så tidspresset om morgenen, at man fristes til at køre for stærkt. Men især nu hvor der er mange børn på skolevejene, er det særligt vigtigt at holde øje med sin fart og respektere fartgrænserne. Børn har svært ved at vurdere, om de kan nå at krydse vejen, hvis bilisterne kører for hurtigt. Så vær opmærksom og vis hensyn til børnene,’ siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Fakta om undersøgelsen:

Knap hver 5. kører for stærkt på skolevejene, viser en undersøgelse blandt 1.226 bilister, som Epinion gennemførte for Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring i januar. 

Er du i løbet af de seneste tre måneder kommet til at overtræde hastighedsgrænsen, når du har kørt bil på en skolevej?

  • Ja, en enkelt gang / ja, 2-5 gange / ja, mere end 5 gange: 18 procent.
  • Nej: 73 procent
  • Ved ikke: 9 procent

Sådan gør du dit barn klar til trafikken:

Børn kan have svært ved at overskue trafikken både på grund af deres højde, men også fordi de har svært ved at vurdere, hvor hurtigt en bil kører, og om de kan nå at krydse vejen. 

Skolestartskampagnen ’Børn på vej’ minder alle trafikanter om at vise hensyn på skolevejene. Kampagnen opfordrer også forældre og skoler til at træne børnene i at færdes i trafikken. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har samlet gode råd til sikker trafik med børn til fods, på cykel og offentlig transport: www.sikkertrafik.dk/skolestart

Sidst opdateret

06.08.2020

Se den originale nyhed fra Stevns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen