Rygestop: Stevns er Danmarks bedste  • Martin Iversen underviser i rygestop.


Det er lykkedes Stevns Kommune at komme helt i front, når det gælder om at opfylde de danske kvalitetsmål for rygestop. Det blev præsenteres ved en temadag afholdt at Rygestopbasen.

Det fornemme resultat skyldes især det korps af rygestoprådgivere, Stevns Kommune har. En af dem er Martin Iversen, som har arbejdet med rygestop i mere end 10 år. Han glæder sig over resultatet:

‘Det er skønt når, det lykkedes, og det glæder mig at se, at det vi gør, det nytter. Min opgave som rygestoprådgiver handler om at sætte en proces i gang mod et rygestop og hjælpe borgeren hele vejen. Lige fra at finde ud af, hvad rygeren bruger sin rygning til i hverdagen, hvordan vi konkret skal planlægge den første røgfri dag og til, hvordan man holder fast i sit rygestop’, fortæller Martin Iversen.

Han tilføjer: 

’Det vigtigste på kurset er deltagerne, den viden de deler, og den måde de bakker hinanden op på. Jeg er som rygestoprådgiver med til at skabe rammen for holdet, og bruger min viden til at vejlede i, hvordan man bedst bliver røgfri – herunder vejledning i korrekt brug af nikotinerstatning. Rådgivning og brug af nikotinerstatning øger chancerne fem gange for at bliver røgfri sammenlignet med en ‘kold tyrker’.

Stevns Kommune lever op til alle Rygestopbasens kvalitetsmål, og det indebærer, at over halvdelen af deltagerne på vores kurser er røgfri seks måneder efter kurset.

Stevns Kommune har de sidste år arbejdet målrettet med at blive endnu bedre til at tilbyde sundhedstilbud af høj kvalitet til borgerne baseret på effektive metoder med dokumenteret effekt. Samtidig arbejder kommunen systematisk med dokumentation af indsatserne for at måle effekten.

’Jeg er utrolig godt tilfreds med de resultater, vi har opnået. Vi har arbejdet målrettet på at opfylde Rygestopbasens fem kvalitetsmål og det er lykkes nu. Vores rygestoprådgivere har alle en sundhedsfaglig baggrund, har desuden Kræftens Bekæmpelses rygestoprådgiver-uddannelse samt efteruddannet i specialiserede rygestopforløb. Stor tobaksfaglighed hos rådgiverne sikrer, at borgerne får den rådgivning og vejledning på vores kurser, som hjælper dem mod et rygestop’, fortæller Dorthe Kapler Holmboe, centerchef for Sundhed & Omsorg. 

Rygestopbasen opgør årligt kvaliteten af de rygestopkurser der afholdes, og i år lever Stevns Kommune op til alle fem kvalitetsmål.

Sidst opdateret

01.12.2020

Se den originale nyhed fra Stevns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen