Røgfri Fremtid i Stevns Kommune

Røgfri Fremtid i Stevns Kommune
  • Underskrift: Borgmester Anette Mortensen med Anny Borch Jensen og Henning Urban Dam Nielsen i baggrunden

    Anette Mortensen med Anny Borch Jensen og Henning Urban Dam Nielsen i baggrunden.


Flere skal vælge et røgfrit liv, og færre skal begynde at ryge. Det er visionen i den partnerskabsaftale Kræftens Bekæmpelse og Stevns Kommune skrev under på i dag.

Dermed bliver Stevns Kommune en del af et stort netværk med mere end 200 organisationer, skoler, virksomheder, kommuner mv., som arbejder sammen om visionen. Målet er, at ingen børn og unge under 18 år og at færre end 5 % af de voksne ryger i 2030.

‘Vi kan ikke gøre det alene, og har behov for stærke alliancer i vores opgaveløsning, og derfor er det naturligt at søge samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Røgfri Fremtid. Partnerskabet giver os en god og afprøvet ramme at arbejde med vores rygeindsatser i’, fortæller borgmester Anette Mortensen om det nye partnerskab.

Henning Urban Dam Nielsen, formand for Social og Sundhed supplerer:

‘Rygning er et af pejlemærkerne i vores nyligt vedtagne sundhedspolitik og med god grund, for rygning har store sundhedsmæssige og økonomiske konsekvenser for vores samfund. Stevns Kommunes mål med at gå ind i partnerskabet er, at flere vælger et røgfrit liv og at ingen børn og unge skal begynde at ryge. Stevns ønsker en røgfri fremtid, og vil arbejde aktivt med røgfri arbejds- og skoletid, fremme rygestop og at være gode rollemodeller for børn og unge’.

Anny Borch Jensen, formand for Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Stevns, ser frem til samarbejdet.

‘Hver dag begynder 40 danske børn og unge under 18 år at ryge. Nogle af dem er ikke engang fyldt 13 år, og det skal vi gøre noget ved. På samme måde skal vi hjælpe de voksne med at stoppe. Forhåbentlig kan vi i Danmark nå frem til, at tobak ikke er noget, vi skal give videre til næste generation. Derfor er jeg meget glad for, at Stevns Kommune nu er gået med forrest i arbejdet som partner i Røgfri Fremtid’.

Stevns’ forpligtelse som partner?

Som partner skriver Stevns Kommune under på at ville støtte visionen om en røgfri fremtid og tilslutte sig Røgfri Fremtids hovedbudskaber:

  • Børn og unge har ret til at vokse op uden røg, og sammen tager vi ansvar for, at det bliver muligt.
  • Sammen vil vi skabe en røgfri fremtid, hvor flere børn og unge får bedre muligheder for at skabe sig et sundt og godt liv.
  • Sammen vil vi sikre, at færre ryger, så færre bliver syge af tobaksrøg.

Stevns’ tiltag for at mindske rygning

Tiltag i sundhedspolitikken:

Partner i Røgfri Fremtid – Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden har arbejdet med Røgfri Fremtid siden 2017. 

  • Stevns Kommune skal have røgfri arbejdstid og herunder tilbyde rygestopkurser til medarbejdere, som ryger. Målet er bl.a., at færre skal blive udsat for tobaksrøg i arbejdstiden, fremme ens pausekultur og mindske synligheden af rygning.
  • Røgfri skoletid i Stevns Kommune – har til formål, at færre unge begynder at ryge, og at ingen børn og unge ryger i 2030.
  • Styrket dialog om rygning via rollemodeller – Stevns Kommunes ansatte går foran og er rollemodeller for andre ved at tale for røgfri kultur og derigennem forebygge rygning blandt børn og unge samt mindske tilbagefald hos tidligere rygere.
  • Very Brief Advice (VBA) som ny metode til at rekruttere rygere til rygestopkurser – formålet er at opspore nye rygere tidligt og henvise til rygestoptilbud som en metode til at øge chancerne for at reducere rygning og afledt sygdom.

Sidst opdateret

14.12.2020

Se den originale nyhed fra Stevns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen