Nytårsudtalelse 2021 | Stevns Kommune


Året går på hæld, og traditionen tro har borgmester Anette Mortensen forfattet en nytårshilsen.

Da jeg sad og skrev min nytårsudtalelse sidste år, sad jeg med en lidt træls følelse i kroppen og så tilbage på et år domineret af Corona. Men også med en følelse af håb for fremtiden og lys for enden af tunnellen. Det viste sig, at tunnelen var lidt længere end håbet, og vi kan nu se tilbage på et 2021, hvor Corona også har sat tydelige spor – jeg aner dog stadig lyset.

Vi nærmer os altså to år med Corona, og undervejs har vi lært en hel del – f.eks. at livet går videre, og at vi godt kan drive en kommune, selvom Corona gør sit til at spænde ben og gøre det rigtig svært. Jeg kan derfor kun være taknemmelig for, at vi i Stevns har så mange medarbejdere, som løfter i flok for at bære os igennem krisen.

Nok om Corona lige i denne omgang!

For 2021 har også budt på en lang række nye, spændende tiltag, som alle medvirker til at løfte os som kommune. Jeg nævner i flæng.

Vi har indviet en ny Stevnshal, så vi nu har en rigtig flot, samlet halkapacitet. Vores projekt ’Stevns skaber liv’ kommer til at medvirke til at skabe øge biodiversitet i Stevns Kommune, og det er der behov for. Vores nye aktivitetshus i Strøby Egede er kommet godt fra land med en masse glade brugere. Besøgscentret for verdensarven er godt på vej, hvilket kan ses med det blotte øje uge for uge – senest da vi løftede en 34 tons tung kalkblok ned i besøgscentret. I kalkblokken er et bånd af Fiskeler, som skal indgå i udstillingen. Og for kort tid siden blev Tryggevælde Ådal udpeget til at være pilotnaturpark.

Vi har også kørt en hel del i bus i år. Klintebussen har som tidligere fragtet en lang række gæster frem og tilbage langs klinten, så de kunne opleve perlerne langs Stevns Klint. I september havde jeg fornøjelsen af at være guide for nye borgere på vores velbesøgte bustur rundt i kommunen, og for ikke så længe siden havde vi en valgbus, som kørte Stevns tyndt i måneden op til kommunalvalget for at give flere borgere muligheden for at brevstemme.

Et spændende år at se frem til

2021 går på hæld og 2022 er stærkt på vej. Det bliver endnu et spændende år, hvor jeg – med fare for at gentage mig selv – vil fremhæve besøgscentret og vores arbejde med at udvikle hele verdensarvsdestinationen.

Det er noget vi både politisk og i forvaltningen satser stort på, for udviklingen af Stevns som turismedestination er vital for Stevns Kommunes fremtid. Vi skal bruge det som løftestang for hele Stevns!

Herudover fortsætter arbejdet med skinnerenovering og flytning af Rødvig Station, vi skubber på for at få gennemført omfartsvejen, som skal forbinde Stevns til motorvejen.

Der er meget at se til, og vi keder os ikke i Stevns.

For ikke så længe siden var stevnsboerne til valg. Resultatet endte sådan, at Stevns skal have en ny borgmester, og det bliver Henning Urban Dam, som fra årsskiftet overtager borgmesterstolen. Jeg vil gerne ønske Henning et tillykke med valget, og ser frem til at fortsætte vores samarbejde om Stevns – nu blot i nogle andre roller.

I januar tager en ny kommunalbestyrelse fat på arbejdet, og det med hele otte nye medlemmer. Dem skal vi tage godt imod og hjælpe godt i gang med det politiske arbejde. Der er rigtig meget at tage fat på, og jeg glæder mig til det.

Godt nytår!

Anette Mortensen
Borgmester

Se den originale nyhed fra Stevns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen