Gratis bus langs verdensarven med Klintebussen.dk

Gratis bus langs verdensarven med Klintebussen.dk

KommuneNyheder - Gratis bus langs verdensarven med Klintebussen.dk


Den gratis turistbus vender tilbage til Stevns Klint, og kører i juli og august turisterne mellem Rødvig og Bøgeskoven langs Stevns Klint og alle de forskellige turistattraktioner. Vink og vi stopper!

Stevns Kommune har tidligere haft en gratis turistbusunder navnet Stevnsbussen.dk. Den nye bus har nu skiftet navn til Klintebussen.dk, da ruten nu kun går langs Stevns Klint, fra Rødvig til Gjorslev Bøgeskov, hvor den passerer mange af Stevns Kommunes seværdigheder, herunder bl.a. Stevns Klint UNESCO Verdensarv.

Borgmester i Stevns Kommune Anette Mortensen udtaler i den forbindelse:

’Jeg er utrolig glad for, at vi har fået vores gratis turistbus tilbage igen, for vi har så meget, vi gerne vil dele med vores gæster. Stevns Klint og verdensarven er en helt unik oplevelse og samtidig har vi alle perlerne langs klinten, der er et besøg værd. Samtidig er bussen en oplagt mulighed for vores egne borgere, til at være turister i deres egen kommune, og komme ud til steder, de ikke får besøgt i en travl hverdag.’ 

Hun fortsætter:

‘Jeg har haft fornøjelsen af at tale med flere af vores lokale erhvervsdrivende siden, det kom frem, at vi skulle have en gratis turistbus igen, og de har alle meldt sig helt klar til at tage imod gæsterne, når de kommer. Jeg glæder mig til, at vi skal vise Stevns frem og håber på en dejlig sommer med masser af sol over Stevns.’

Vink og vi stopper

Udover de faste stop på ruten har du mulighed for at lave et såkaldt ’vinkestop’, hvilket betyder, at chaufføren standser, når du vinker til bussen. Desuden fortæller chaufføren om de seværdigheder, som bussen passere undervejs.

Du er velkommen til at tage din cykel, barnevogn eller kørestol med i bussen. Hunde må også gerne komme med, så længe de ikke er til gene for de øvrige passagerer. Bussen kan medtage op til 19 personer.

Corona og hygiejne

Stevns Kommune har sikret sig, at bussen rengøres dagligt og sundhedsstyrelsens retningslinjer følges. 

Fakta

Klintebussen.dk kører fra den 29. juni – 30. august 2020 og har tre daglige afgange. Første afgang er fra Rødvig Station om formiddagen kl. 10.10, som efterfølges af to eftermiddagsture kl. 13.10 og 16.10.

På ruten kan du stå på og hoppe af ved blandt andet Boesdal Kalkbrud, Stevns Klint i Højerup, Stevns Fyr og Mandehoved. Undervejs går ruten forbi Store Heddinge, før den slutter ved Traktørstedet i Gjorslev bøgeskov. Efter et kort stop kører bussen retur af samme rute i omvendt rækkefølge.

Folder: Klintebussen.dk (pdf)

Se den originale nyhed fra Stevns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen