Årets erhvervspriser uddelt | Stevns Kommune


Torsdag den 12. november blev Stevns’ erhvervsliv hyldet, da Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune, endelig kunne uddele årets erhvervspriser.

De store bifald var skiftet ud med likes, da Stevns Erhvervsråd sammen med Stevns Kommune uddelte årets erhvervspriser torsdag eftermiddag. Priserne, som skulle have været uddelt på erhvervslivets Erhvervstræf i foråret, blev i stedet uddelt i Tinghuset i Store Heddinge under hensyntagen til det gældende forsamlingsforbud. Publikum havde dog mulighed for at følge med hjemme fra stuerne, da eventet blev live-streamet på Facebook.

Borgmester Anette Mortensen bød velkommen til de nominerede og publikum bag skærmene. Hun havde personligt set frem til at hylde erhvervslivet i et år, som ikke har været nemt for mange virksomheder:

‘Corona-krisen har ændret vores måde at være sammen på og ikke mindst rammerne for de fleste virksomheder, og det har givet svære vilkår. Derfor er det vigtigt, særligt i år, at vi anerkender vores virksomheder og iværksættere, selvom vi ikke kan gøre, som vi plejer. Vi har tilpasset os omstændighederne og er i dag kun en lille forsamling. Vi holder afstand, og så er vi rykket online, så I kan følge med’, lød det fra borgmester Anette Mortensen.

Populært samlingssted er Årets Iværksætter

Der var lutter rosende ord til alle tre nominerede; Nordahl & Friis Blomster, Aulebjerg El og Hansen Café & Bar, da iværksætterkonsulent Jesper Yde Knudsen uddelte prisen, Årets Iværksætter. Prisen går til en virksomhed, som er under tre år gammel, som udmærker sig ved gode resultater, og som fremtræder som et forbillede for andre iværksættere i Stevns. Desuden bemærkede iværksætterkonsulenten, at de nominerede havde det til fælles, at de havde etableret sig i bygninger, som på den ene eller anden vis var blevet overflødige:

‘Dermed bidrager de til at skabe liv og omsætning på steder, som ellers risikerede at forfalde’, sagde Jesper Yde Knudsen. 

Vinderen af prisen blev Hansen Café og Bar. På blot et år har ejer John Marienhof formået at skabe et lokalt samlingspunkt i en nedlagt skobutik i Store Heddinge, hvor gæster både kan nyde en fyraftensøl, spise aftensmad og opleve livemusik. 

‘Tillykke med, at du har skabt et uformelt og ’lunt’ samlingssted for almindelige mennesker i en tidligere skobutik, som ellers var opgivet af både kæder og enkeltpersoner’, lød det fra Jesper Yde Knudsen.

Især fremhævede han Hansen Café & Bar for at skabe liv i en forladt ende af byen, for at støtte det lokale butiksliv og for John Marienhofs ’nu skal jeg fanneme vise dem’-tilgang.

Det var en glad café-ejer, som modtog prisen som en anerkendelse af det sidste års hårde arbejde:

‘Nu har jeg prøvet mange ting, men at starte en café er nok noget af det hårdeste jeg har prøvet. Det er både fysisk, marketingmæssigt, finansielt. Det er i en hver henseende en ordentlig omgang, især fordi jeg jo kommer fra en helt anden baggrund’, fortalte John Marienhof, som benyttede lejligheden til at takke caféens mange gæster. 

Integrations-indsats hædret

Stevns Kommune kunne for anden gang hylde en virksomhed, som tager et socialt ansvar udover det sædvanlige, da formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme, Mikkel Lundemann uddelte årets CSR-pris. Han benyttede lejligheden til at rose alle de virksomheder, som under corona-pandemien har kæmpet hårdt for at beholde deres medarbejdere:

‘Jeg mener derfor, vi i år måske bør supplere udtrykket samfundssind med ordet virksomhedssind for det ansvar, virksomhederne påtager sig under Coronakrisen. Jeg vil gerne her benytte lejligheden til at rette en stor tak til alle stevnske virksomheder for den store indsats, I yder’, sagde Mikkel Lundemann. 

Alle tre nominerede; Heinrichs bageri, Adamsen A/S og De Forenede Dampvaskerier har på den ene eller anden vis gjort sig bemærket ved at inkludere borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Det blev dog Dampvaskeriets store indsats for at få integrationsborgere i arbejde, som i sidste ende blev belønnet med CSR-prisen 2020. 

‘De Forende Dampvaskerier i Store Heddinge har gennem deres arbejde med integrationsborgere investeret tid og ressourcer til at løfte opgaven. Og derved flyttet en anselig andel integrationsborgere i Stevns Kommune fra overførselsindkomst til at være selvforsørgende’, lød begrundelsen fra Mikkel Lundemann. 

Dampvaskeriet har gennem virksomhedspraktik og løntilskud kvalificeret et stort antal integrationsborgere, hvoraf en stor del har fået ansættelse på vaskeriet – ikke mindst takket være vaskeriets medarbejdere:

‘En kæmpe, kæmpe tak til mine medarbejdere ude på Dampvaskeriet. Den måde, de har taget imod integrationsborgerne på, og den måde, mine ledere har arbejdet med integrationsborgerne på, har gjort, at vi har kunnet skabe alle de her arbejdspladser, men vi har sandelig også sendt nogle videre i systemet, som er i arbejde uden for kommunen’, lød det fra produktionschef Dan Rasmussen. 

Danmarks bedste badehotel er Årets Virksomhed

Det var et stærkt felt af nominerede til at modtage prisen som Årets Virksomhed 2020, understregede erhvervschef Thomas Christensen, som overrakte prisen:

‘Årets tre nominerede virksomheder udmærker sig alle ved en stærk udviklings- og kundeorienteret tankegang. De stræber hele tiden efter at blive bedre, og de går målrettet efter det. Og så har de hjertet på rette sted og involverer sig i den lokale udvikling’.

Det blev dog Rødvig Kro & Badehotel, som blev kåret som vinder foran Solvang Maskinfabrik A/S og De Forenede Dampvaskerier Store Heddinge. Erhvervschef Thomas Christensen overrakte prisen til de glade vindere, Jonas Skaaning og Kathrine Hendriksen, som har drevet badehotellet siden 2008.

‘2020 har været så vildt et år med op og nedture, og nu sidder vi her. I denne her modgang har vi oplevet sådan en fantastisk opbakning fra lokalsamfundet og alle vores ambassadører. Det er helt overvældende. Tusind tak for det’, sagde Jonas Skaaning. 

Rødvig Kro & Badehotel blev også hædret tidligere på året, da de blev kåret til Danmarks Bedste Badehotel.  Netop badehotellets evne til at sætte Stevns på Danmarkskortet, er en af årsagerne til, at Stevns Erhvervsråds bestyrelse i år valgte at kåre det historiske badehotel til vinder af erhvervsprisen. Erhvervschef Thomas Christensen fremhævede i sin tale til vinderne samtidig parrets evne til at udvikle og vækste badehotellet, som netop har udvidet deres overnatningskapacitet med 40% med åbningen af Kridthuset i Rødvig.  

‘Vi har fra Erhvervsrådets sekretariat indstillet Rødvig Kro & Badehotel til Årets Virksomhed hvert eneste år, prisen har eksisteret. Det har vi, fordi Kathrine og Jonas med deres kloge tilgang til vækst og udvikling og til gæster og markedsføring har taget Rødvig Kro & Badehotel på en fantastisk rejse til at være ”en grund i sig selv” at besøge Stevns. Det er da helt vildt, og sikke en ambassadør og bidragsyder for Stevns’, sagde Erhvervschef Thomas Christensen begejstret. 

Se den originale nyhed fra Stevns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top