Sundgade skal udvikles – og borgerne inviteres med

Sundgade skal udvikles – og borgerne inviteres med

Sundgade skal udvikles – og borgerne inviteres med

Udviklingen af Sundgade går nu i gang. Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune har afsat en halv mio. kr. til første del med borgerinddragelse og en arkitektkonkurrence. Borgerinddragelsen vil foregå digitalt, hvilket indebærer mulighed for en involverende proces, selv om vi står midt i en Corona-krise.

KommuneNyheder - Sundgade skal udvikles – og borgerne inviteres med
Sundgade-området i Sønderborg har i flere år været en torn i øjet på mange og i stærk kontrast til den byudvikling, der er foregået på den anden side af Alssund. Men nu sker der noget:
 
– Med sin placering midt i byen og alligevel helt ned til vandet er der jo et stort potentiale i Sundgade, og det skal udnyttes. Derfor har vi afsat penge fra bystrategi-puljen, og vi har nu godkendt det kommissorium, der beskriver udviklingsprocessen. Vi vil allerførst lytte til borgerne og deres ideer til, hvordan området kunne se ud, og hvad det skal indeholde. Den proces er vi nødt til at klare digitalt, men det ser vi faktisk som en god mulighed for at involvere rigtigt mange. På den måde er der nemlig adgang for alle til at være med, til at se andres forslag og måske blive inspirere. Jeg glæder mig til en god dialog og en spændende proces for ideudviklingen, lyder det fra Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune.
 
Den digitale borgerinddragelse skal efter planen foregå på en GIS-platform, der hedder ”Story maps”. Her ønsker forvaltningen at opbygge en hjemmeside for Sundgade-projektet, hvor alle informationer bliver tilgængelige, og hvor borgerne direkte kan tilføje deres ideer og kommentarer.
 
– Jeg tror, mange borgere har tænkt tanker om, hvordan området kan forædles. Det bliver spændende at se, hvad de byder ind med. Det er også lidt spændende at følge processen, når den foregår digitalt. Vi håber, teknikken spiller med, og at vi kan åbne for den digitale involvering sidst i maj, og at der i juni kan holdes et digitalt ”borgermøde”, hvor vi samler op på ideerne. De skal danne grundlag for de anvisninger, vi giver til arkitekterne, som deltager i konkurrencen om at tegne en plan for området, siger udvalgets næstformand, Stefan Lydal.
 
I første omgang er der lagt op til frie hænder og ditto fantasi. Men det ligger fast, at der er to store udfordringer, der skal tages højde for, nemlig risikoen for højvande/klimaforandringer og kravet til, at udviklingen af området skal finansieres. Muligheden for boligbyggeri via private investorer er derfor en nærliggende tanke.
 
Den foreløbige tidsplan tilsiger, at arkitektkonkurrencen udskrives til efteråret, at et vinderforslag udpeges i december, at der holdes et borgermøde omkring årsskiftet, og at projektet sendes i udbud i marts 2021.

 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen