Sønderborg Kommune styrker driften af Sønderborg Skatepark

Sønderborg Skatepark har søgt Sønderborg Kommune om forhøjelse af det årlige driftstilskud med 40.000 kroner. Det har Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab sagt ja til, og driftstilskuddet vil fremadrettet lyde på 170.000 kroner årligt.

– Der findes rigtig mange gode og forskellige fritidstilbud til børn og unge i Sønderborg Kommune. Tilbuddet i Sønderborg Skatepark er et vigtigt tilbud, som vi gerne vil sikre fortsætter, så foreningen får ro til deres arbejde. Så sent som i weekenden var hallen fuld af liv, da Skateboardlandsholdet besøgte hallen, siger Christel Leiendecker, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.  

Forhøjelsen af driftstilskuddet skal være med til at sikre, at Sønderborg Skatepark kan fastholde den daglige leder, som blandt andet står for den daglige drift i foreningen og hallen. 200 børn og unge har deres gang i skatehallen.
 
Sønderborg Skatepark har eksisteret siden 2002 og har hjemme i skatehallen på Ringriderpladsen. Hallen er kommunal ejendom, og kommunen vedligeholder hallen indvendigt og udvendigt, mens Sønderborg Skatepark står for udgifter til vedligehold af eget inventar. Det er blandt andet sket gennem støtte fra fonde.

– Sønderborg Skatepark er en vigtig spiller i Sønderborg Kommune, når vi kigger på tilbud til dem, der dyrker gadeidræt. Der er derfor blevet lavet en udviklingsplan for hallen, som sikrer hallens udvikling gennem en renovering. Den plan har vi i udvalget sendt videre til efterårets budgetforhandlinger, siger Thomas Worm Larsen, der er næstformand i Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.  

Støtten til skateparken er i tråd med Byrådets Vision samt Kulturkompassets mål om at skabe hotspots for børn og unge.
 
Det ekstra driftstilskud gælder fra 2024-2027 og tages fra Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskabs driftspulje.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top