Sønderborg Kommune satser på tyske tilflyttere

Fire tiltrækningsevents i 2021 for potentielle tyske tilflyttere er fuldt bookede af håbefulde tyskere, som ønsker at bosætte sig i Sønderborg Kommune.

Derfor afsætter Erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune ekstraordinært 70.000 kr. fra udvalgets udviklingspulje i 2021 med henblik på gennemførsel af de sidste to tiltrækningsevents i november. Konkret skaleres de to events op, både hvad angår de fysiske rammer, deltagerloftet, og omfanget af vejledning. Tilsvarende er der behov for at skalere op på opfølgningen af de mange tiltrækningsaktiviteter i 2021, og derfor afsættes yderligere 35.000 kr. fra Erhvervsudvalgets pulje.

I alt forventes det, at 340 tyskere har været med på infodag hos Tilflytterservice Sønderborg, når infodagen den 29. november løber af stablen. Og endnu flere er på venteliste.

– Vi mangler arbejdskraft i Sønderborg-området, og det er et stort ønske fra mange tyskeres side at bosætte sig her. Derfor er det logisk, at vi sætter alle sejl til for at gøre det nemt for dem at starte en ny tilværelse i Sønderborg Kommune. Dog skal vi samtidig sikre, at der er de ønskede institutionspladser til familierne, når beslutningen om at flytte er endeligt taget, siger formand for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen.

– Vi har det hele i Sønderborg-området: gode og tosprogede skoler og institutioner, smukke byer og landsbyer, jobmuligheder, et stort kulturliv og nye boligudstykninger. Det har tyskerne virkelig fået øjnene op for, og derfor virker det naturligt at opskalere vores tiltrækningsevents, når efterspørgslen er så stor, siger næstformand for Erhvervsudvalget, Heidi F. Jørgensen.

Ved de to tiltrækningsevents den 7. november og 29. november 2021 vil der være 15-20 stande, som er i dialog med de potentielle tilflyttere og informerer om boligmarkedet, børnehaver og skoler, landsbylivet, jobmuligheder, EU-opholdsdokument, danskkurser, kultur- og fritidstilbud med mere.

Udover de 340 deltagere på infodagene har Tilflytterservice modtaget knap 300 henvendelser i 2021 fra tyske, potentielle tilflyttere. Det er ca. en firdobling af de foregående år, hvor der var ca. 20 henvendelser pr. måned, ser vi nu ca. 20 henvendelser pr. uge. En stor del ønsker jobsparring, og mange nævner skolesystemet, Corona-restriktioner, attraktive boligpriser og manglende digitalisering som årsager til at ville fraflytte Tyskland.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen