Sønderborg havn lukkes søndag den 3. juli

Sønderborg havn lukkes søndag den 3. juli

Når Tour de France kommer til Sønderborg søndag den 3. juli 2022, får cykelløbet også betydning for lystsejlere og andre skibes mulighed for at lægge til i Sønderborg Havn. Samtidig vil ingen skibe kunne passere Kong Christian X’s Bro den 3. juli, da broen ikke åbnes på løbsdagen.

Selv om Tour de France foregår på landjorden, så får cykelløbet også betydning for gæster til Sønderborg Havn. Havnen lukkes for ankomst af skibe søndag den 3. juli 2022 fra klokken 10 til 20, og i det tidsrum er det hverken muligt at sejle ind og ud af Sønderborg Havn.
 
Havneområdet bliver lukket for indsejling både fra syd og fra nord. Det betyder, at der ikke kan komme skibe ind i havneområdet fra Sønderborg Slot og til Kong Christian X’s Bro, og det samme vil være tilfældet på den nordlige side af broen. Her vil der være lukket fra broen og frem til området ved Soya Concept. Begge steder vil patruljeskibe sørge for afspærringen.
 
Det bliver heller ikke muligt for skibe at sejle gennem Kong Christian X’s Bro. For at få godkendt sikkerhedsplanen er det nødvendigt, at broen er lukket hele den 3. juli.
 
Lystsejlere kan som altid lægge til ud for Sdr. Havnegade i Sønderborg, men der må maksimalt være fire både ud for hinanden, og det sker efter først til mølle princippet. I området syd for Kong Christian X’s Bro er der derudover reserveret pladser til enkelte andre skibe.
 
I området nord for Kong Christian X’s Bro er der reserveret pladser til større skibe, der kan lægge til langs Nr. Havnegade – foran Multikulturhuset og Hotel Alsik.
 
I weekenden omkring Tour de France den 3. juli 2022 kan lystsejlere søge mod andre kommunale havne i området for at finde pladser. Det drejer sig om 12 gæstepladser ved Verdens Ende samt pladser i Augustenborg og Gråsten havne.
 
Se efterretninger for søfarende.

Kontaktinformation:

Anders Husted
Havnefoged
Tlf. 7442 2765
havnen@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top