SIB vinder Sønderborg Kommunes udbud på byggeriet af nyt logistik- og servicecenter

Når Sønderborg Kommunes nye logistik- og servicecenter skal bygges, så bliver opgaven udført af Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning A/S. Det står klart efter Sønderborg Kommunes udbudsrunde af totalentreprisen.

Tre entreprenører har budt på at bygge logistik- og servicecenteret, og det vindende bud var SIBS’s på ca. 98 mio. kr. ekskl. moms.

– Det glæder mig utrolig meget, at vi fik gode bud, der passede til den forventede udbudspris, men også at en lokal entreprenør var bedst på prisen. Formålet med det nye center er at opnå en bedre drift og et tættere samarbejde internt mellem forskellige afdelinger, som giver et økonomisk rationale for Sønderborg Kommune. Prisen for byggeriet er en fin begyndelse på at skabe en god økonomi omkring det nye logistik- og servicecenter, siger borgmester Erik Lauritzen.

Logistik- og Servicecenteret kommer til at huse syv forskellige afdelinger. Det drejer sig om Vej og Park, Vintertjenesten, Brand & Redning, Service & Ejendomme, Hjælpemiddeldepotet, Rådhusservice og Transportkontoret.

Der kommer til at arbejde cirka 200 personer i det nye center, som fra slutningen af 2022 får arbejdsplads på Ingolf Nielsens Vej i Sønderborg.

– Sønderborg Kommune tænker nyt og fremtidssikrer vores kommune til gavn for borgerne. De får bedre forhold, hvis de skal hente noget i logistik- og servicecenteret, og samtidig får Brand & Redning bedre forhold, og det vil give større sikkerhed, når de skal løse beredskabsopgaver. Slutteligt vil vi kunne optimere på en lang række opgaver, når vi samler funktioner inden for både administration, bygningsdrift, fælles indkøb og maskinudnyttelse samt diverse vagtordninger, siger Aase Nyegaard, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Der følger nu en stand still-periode, og kontrakten om opførelsen af logistik- og servicecenteret forventes underskrevet den 29. december 2020.

Tidsplan:
Kontrakten om opførelsen af Logistik- og Servicecenteret med totalentreprenør forventes underskrevet den 29. december 2020. Første spadestik forventes medio 2021, og planen er, at indflytning i centeret kan ske ultimo 2022.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune