Sejlklub får støtte til at afvikle Europamesterskab

Sejlklub får støtte til at afvikle Europamesterskab

Sejlklub får støtte til at afvikle Europamesterskab

KommuneNyheder - Sejlklub får støtte til at afvikle Europamesterskab

Sønderborg Yacht Club er til sommer vært for Europamesterskabet for optimistjoller. Det er en begivenhed, der er med til at vise Sønderborg frem som et spændende sted at være og rejse til, og Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab har derfor valgt at støtte arrangementet med 125.000 kr.

Sønderborg Yacht Club (SYC) er efterhånden ekspert i at afvikle store sportsbegivenheder – også internationale. Klubben har bl.a. været vært for Verdensmesterskaber i 2017 og 2013 og et Europamesterskab i 2019. Og til sommer sker det igen: Klubben arrangerer Europamesterskabet for optimistjoller fra den 30. juli til den 5. august. Klubben venter omkring 300 deltagere fra 35-40 lande.
– Vi ser gerne i kommunen, at der iværksættes ekstraordinære events, der vækker opsigt internationalt og understøtter vores position som kulturelt knudepunkt i grænseregionen. Samtidig er det lokale værtskab en god fortælling i en tid, hvor vi har stort fokus på fællesskaber og de værdier, der ligger i at skabe noget sammen. Jeg vil også mene, turismen har gavn af den omtale, sådan et arrangement giver. Derfor har vi valgt at støtte stævnet, siger Christel Leiendecker, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.
Sønderborg har fået mesterskabet overdraget af International Optimist Dinghy Association i konkurrence med bl.a. Sankt Petersborg. SYC fremhæver beliggenheden, muligheden for et spændende åbningsarrangement, gode indkvarteringsmuligheder og erfaringen som stævnearrangør som medvirkende til, at EM landede i Sønderborg.
Det er Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab, der støtter mesterskabet, og det sker med midler fra puljen til kulturelle fyrtårne. Udvalgets næstformand, Thomas Worm Larsen, siger:
– Sønderborg Yacht Clubs værtskab for et EM er et godt eksempel på, hvad stærke foreningsmiljøer kan bidrage med i både foreningen som sådan og i kommunen. Deltagerne i mesterskabet er børn mellem 7 og 15 år, så mange har både familie og trænere med, som i forbindelse med mesterskabet også støtter vores butikker og overnatningssteder. Optimistjollen er den mest udbredte konkurrencebåd i verden, og mange stjerner – fx sidste års danske OL-guldvinder Anne-Marie Rindom – har startet deres karriere i en optimistjolle. Så der bliver også noget for publikum at se på.
Mesterskabet byder på et otte dages program, hvor der er sejlads fem dage. SYC gør meget ud af at give sejlerne, officials og andre tilrejsende en god oplevelse. Der planlægges således åbningshøjtidelighed på Sønderborg Slot, udlejning af cykler med tråde til Tour de France, samarbejde med Sønderborg Garden om et musikarrangement og et tæt samarbejde med handels- og kulturlivet i Sønderborg om at aktivere sejlere og pårørende under deres ophold i Sønderborg.

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/_compresseds/a9582028-43e8-4619-9e43-00218c0be740.jpg

Kontaktinformation:
Udvalgsformand Christel Leiendecker, tlf. 27 90 39 89, mail: cle@sonderborg.dk
Næstformand Thomas Worm Larsen, tlf. 30 28 82 50, mail: twl@sonderborg.dk
Direktør i Kultur og Erhverv, Nicolai Dupont Heidemann, tlf. 20 25 99 33, mail: nihm@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen