Økonomiudvalgets udtalelse om forsinkelse af letbanen

Kongens Have bliver midlertidigt navngivet Kyivs Have

Ideen kommer fra by- og kulturrådmand Søren Windell for at støtte Ukraine og indsamlingen fra Røde Kors Odense til fordel for ukrainerne, og borgmester Peter Rahbæk Juel bakker op om markeringen.

– I marts vil vi kalde Kongens Have for Kyivs Have i sympati med det ukrainske folk, og det er planen, at for hver 100 kroner, som bliver samlet ind, hænger vi et gult eller blåt bånd på træerne i haven. Det skal minde os om opbakningen til et europæisk demokrati, dets leder og regering og ikke mindst dets folk, siger by- og kulturrådmand Søren Windell (K) og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i en fælles udtalelse.

Odense Kommune flager i denne tid for Ukraine med det ukrainske flag fra Rådhuset på Flakhaven og  fra Odense Slot ved By- og Kulturforvaltningen.

Odense Kommune bakker desuden op om den indsamling, som Røde Kors Odense har lavet til fordel for ofrene for krigen i Ukraine. Tanken er at markere indsamlingen og ofrene med blå og gule bånd på træerne i haven, som i marts bliver kaldt Kyivs Have. Det er desuden tanken, at Ungdommens Røde Kors står for at hænge båndene op.

Odense Kommune har af Politiets Administrative Center som øvrige offentlige myndigheder og private fået tilladelse til at flage med det ukrainske flag fra 2. marts til 16. marts som støtte til Ukraine i anledning af landets helt ekstraordinære situation med Ruslands invasion af landet.

Røde Kors samler ind til ofrene for krigen i Ukraine via mobilepay på nummer 38409 eller via bankoverførsel med reg. nr. 4183 og kontonummer 9230009721.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen