REMA 1000 vil bygge på attraktiv placering i Sønderborg

Sønderborg Kommune har solgt arealet på B.S. Ingemanns Vej 1 i Sønderborg til REMA Etablering A/S, der vil bygge en større dagligvarebutik samt ca. 26 lejligheder, heraf mindst 8 ældreegnede boliger på grunden. Arealet på ca. 7.500 kvadratmeter ligger på hjørnet af B.S. Ingemanns Vej og Grundtvigs Alle ved siden af Sønderskovhallen.
 
Borgmester Erik Lauritzen er meget glad for salget.
 
– I Sønderborg Kommune vil vi gerne udvikle, og vi er meget tilfredse med, at andre også kan se de samme muligheder, som vi kan. Ved at sælge en så central grund i Sønderborg bygges der en dagligvarebutik, der styrker lokalområdet, så det bliver endnu mere attraktivt at bo og leve i området. Samtidig er der stor efterspørgsel efter forskellige boligtilbud i Sønderborg, og derfor er det rigtig glædeligt med 26 nye lejligheder tæt på centrum. Det styrker vores strategi om at være en kommune, hvor folk vil bosætte sig, siger han. 

Hos REMA Etablering A/S er der også glæde over købet af arealet, fortæller Jan Poulsen, adm. dir. i REMA Etablering A/S.
 
– Vi har gennem mange år ønsket at etablere en REMA 1000 i det område i Sønderborg, og vi glæder os nu til at komme i gang med projektet, så vi kan få en tilstedeværelse på den lokation. Vi ser frem til det fortsat gode samarbejde med Sønderborg Kommune og glæder os nu til, at lokalplanen igangsættes – og når lokalplanen engang er færdig, så vil der gå cirka 18 måneder til vi åbner en butik, siger han. 

Næste skridt er udarbejdelse af en lokalplan for området. Ansøgningen hertil skal være Sønderborg Kommune i hænde senest den 1. juni 2024. Derefter skal lokalplanen behandles, i høring og godkendes, inden byggeriet kan gå i gang. Det forventes at ske i sommeren 2025.
 
Fakta:
Salget af B.S. Ingemanns Vej 1 i Sønderborg betyder, at Sønderskovskolens cykelskure og stisystemer flyttes og opdateres. Desuden vil der ske en opdeling af indkørsel og fordeling af parkeringspladsareal ved Sønderskovhallen. Asfaltpladsen vest for hallen er solgt med, og indkørsel til hallen flyttes til den anden eksisterende indkørsel mod øst.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top