Præsidiet/staten udskyder genforeningsarrangementer

Præsidiet/staten udskyder genforeningsarrangementer

Grundet situationen i forbindelse med corona-krisen udskyder Det Sønderjyske Præsidium for Markeringen af Genforeningsjubilæet i 2020 nu genforeningsarrangementer. Det betyder blandt andet, at Folkefesten på Dybbølskanserne udsættes til 2021, og at der er planer om at flytte en del andre arrangementer til efteråret.
 

Staten har nu besluttet at forlænge forsamlingsforbuddet på 10 personer til 10. maj 2020 og fortsat holde grænserne lukket frem til denne dato. Større forsamlinger er forbudt til og med august. Og på denne baggrund vil det ikke være muligt at gennemføre mange af de planlagte arrangementer i forbindelse med markeringen af genforeningen.
 
Men Det Sønderjyske Præsidium for Markeringen af Genforeningsjubilæet i 2020 har besluttet at udvide rammen for den officielle markering med en sæsonforlængelse frem til og med november 2020, så arrangementerne kan udskydes i stedet for at blive aflyst.
 
Derudover bliver der også et kompakt sommerprogram fra primo maj til medio juni 2021. Den kongelige rundtur udsættes fra juli 2020 til juni 2021.
 

  • Jeg synes, det er en fornuftig beslutning, Det Sønderjyske Præsidium er kommet frem til. I øjeblikket er vi jo desværre nødt til at aflyse mange arrangementer. Derfor er det glædeligt, at rammerne nu er på plads, så vi får mulighed for at markere genforeningen på et senere tidspunkt, siger borgmester Erik Lauritzen.

 

  • Der ligger mange gode og kreative tanker bag forberedelserne af de forskellige arrangementer – med et stort fokus på at give borgerne nogle tankevækkende oplevelser. Og vi glæder os til at gennemføre det flotte program på et senere tidspunkt, supplerer Stephan Kleinschmidt, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

 
Konkret betyder det for Sønderborg Kommunes fejring af Genforeningen 2020, at Folkefesten på Dybbølskanserne d. 11. juli 2020 udsættes til juni 2021. Den endelige dato fastsættes i dialog med præsidiet i løbet af foråret 2020.

Arrangementer i forbindelse med Sønderborg Kommunes Fyrtårn ”Sønderborg Spejlinger”, der endnu ikke er afholdt, forventes flyttet til efteråret 2020. Enkelte forventes dog udsat til foråret 2021.
 
Sønderborg Kommune vil påbegynde planlægningen af sæsonforlængelsen hurtigst muligt og kommunikere dette ud.
 
 

Kontaktinformation:

Direktør for Kultur, Turisme & Bæredygtighed Inge Olsen, tlf.: 27 90 51 96
 
Formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme Stephan Kleinschmidt, tlf. 27 90 02 17

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen