Plan for genåbning på vej i Sønderborg Kommune

Der arbejdes på højtryk for at åbne skoler og dagtilbud

Sønderborg Kommune er i fuld gang med at udarbejde en plan for genåbning af kommunens dagtilbud, skoler og SFO’er. Genåbningen vil foregå i løbet af ugen efter påske. Planen skal godkendes af det politiske udvalg på lørdag.

Efter statsminister Mette Frederiksens meddelelse om, at genåbningen af Danmark i forbindelse med Corona-krisen skal starte i bl.a. dagtilbud og skoler/SFO’er, arbejder Sønderborg Kommune på højtryk for at sikre, at dette kan ske i ugen efter påske.
 
– Jeg er sikker på, at både børn og voksne glæder sig til at se hinanden igen. Der ligger en meget stor opgave for os i at sikre, at det sker på en måde, så vi lever op til de sundhedsmæssige krav og retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har udstukket. Det er vigtigt for os, at forældre, børn og medarbejdere kan føle sig helt trygge ved genåbningen, siger direktør i forvaltningen Børn, Uddannelse og Sundhed, vicekommunaldirektør Carsten Lund.
Han tilføjer, at der ikke alene i forvaltningen, men også på de enkelte skoler og institutioner ydes en kæmpeindsats under stort tidspres for at finde de bedste løsninger.
 
– Vi kan allerede nu sige, at der bliver tale om en gradvis åbning af skoler og institutioner fra på onsdag. Den bliver gradvis, fordi vi netop er fuldstændig fokuseret på ikke at åbne nogen steder, før vi kan leve op til kravene om plads, afstande, personale, fordeling i mindre grupper, rengøring og så videre, tilføjer han.
Forældrene vil blive informeret om de konkrete betingelser vedr. deres barn/børn på Nembarn, AULA og Sønderborg Kommunes hjemmeside www.sonderborgkommune.dk
 
Planen, som forvaltning, skoler og institutioner er i gang med at udarbejde, vil indeholde beskrivelse af, hvordan genåbningen vil foregå hvert enkelt sted. Planen skal godkendes af Børne- og Uddannelsesudvalget, som holder ekstraordinært møde på lørdag.
 
Når planen er godkendt, vil den være tilgængelig på Nembarn, AULA, Sønderborg Kommunes hjemmeside www.sonderborgkommunedk og med link fra kommunens Facebookside www.facebook.com/sonderborgkommune
 

Kontaktinformation:

Vicekommunaldirektør Carsten Lund, tlf. 27 90 50 03, mail: calu@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen