Nye indsatser skal nedbringe ledigheden i Sønderborg Kommune

Arbejdsmarkedet er hele tiden under forandring, og det gælder ikke mindst i 2020, hvor blandt andet Covid-19 pandemien har haft markant betydning på jobsituationen for mange personer. Men der er også andre udfordringer, og det er årsagen til, at politikerne i Sønderborg Kommune har tilpasset indsatserne på arbejdsmarkedet.
 
To nye indsatser er derfor indarbejdet i den reviderede Beskæftigelsespolitik, som Byrådet i Sønderborg Kommune netop har godkendt
 
Det drejer sig om ”Sønderborg i Arbejde”, der handler om at afbøde coronakrisens konsekvenser, og så er det en ekstra indsats over for ledige i udsatte boligområder.
 
Sønderborg I Arbejde
Covid-19 pandemien har også ændret beskæftigelsessituationen i Sønderborg Kommune og har givet en stigning i antallet af ledige. Derfor satte Arbejdsmarkedets- og Integrationsudvalget i foråret 2020 gang i den ekstraordinære indsats ”Sønderborg I Arbejde”.
 
– Når situationen på arbejdsmarkedet bliver så usikker og forandret, som den har været på grund af coronakrisen, så kræver det ekstraordinære tiltag. Derfor har Sønderborg Kommune vedtaget den ekstraordinære indsats ”Sønderborg I Arbejde”, der skal afbøde konsekvenserne af coronakrisen. Og sammen med arbejdsmarkedets parter er fokus, at flest muligt skal beholde jobbet, flere skal tage uddannelse, og nye ledige skal hurtigst muligt i job igen, siger Jan Prokopek Jensen, formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget. 

Ledige i udsatte boligområder
Det andet nye indsatsområde for at flere i arbejde handler om Sønderborgs udsatte boligområder. Her er tilknytningen til arbejdsmarkedet lavere end i resten af kommunen, og derfor besluttede Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget i august 2019 en ekstraordinær indsats på dette område.
 
– Det er ekstremt vigtigt for os at have en fokuseret indsats på at få flere fra de udsatte boligområder i job. Det taler også rigtig godt ind i, at Sønderborg Kommunen ønsker så mange borgere som muligt bliver selvforsøgende. Dem, der har svært ved at opnå det mål, skal naturligvis have hjælp fra Sønderborg Kommune til at nå derhen, og vi går aktivt ind for at hjælpe borgerne til uddannelse eller arbejde, siger Dorthe Mehlberg, der er medlem af Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget. 

Fakta:
I marts 2019 vedtog Byrådet Beskæftigelsespolitik 2019-2022. Beskæftigelsespolitikken understøtter kommunens vision og dens seks fokusområder, og den er styrende for kommunes indsatser og konkrete initiativer på beskæftigelsesområdet.
Nu har Byrådet vedtaget den reviderede beskæftigelsespolitik 2019-2022, som også gør det ud for den årlige lovpligtige beskæftigelsesplan.
De to overordnede mål i den reviderede Beskæftigelsespolitik er: Flest mulige borgere er selvforsørgende, og Jobcenter Sønderborg er virksomhedernes foretrukne rekrutteringspartner.
Desuden er Beskæftigelsesministeriets beskæftigelsespolitiske mål 2021 omkring værdighed i sagsbehandlingen indarbejdet.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen