Nyankomne ukrainere i Sønderborg Kommune kan få overlevelseshjælp

KommuneNyheder - Nyankomne ukrainere i Sønderborg Kommune kan få overlevelseshjælp

Indtil særloven træder i kraft, kan ukrainske borgere få overlevelseshjælp i Sønderborg Kommune.

Nyankomne ukrainere i Sønderborg Kommune kan få overlevelseshjælp, har Sønderborg Kommune besluttet. Det betyder, at alle Ukrainere, som endnu ikke har søgt asyl eller har arbejds- og opholdstilladelse i Danmark, kan søge om overlevelseshjælp ved kommunen.

Det er blevet muligt efter Regeringen torsdag eftermiddag har givet kommunerne et lovgrundlag for at give husly og forplejning til de personer, der er fordrevet fra Ukraine, indtil en særlov er på plads. Det vil hver gang ske ved en individuel vurdering om overlevelseshjælpen, når en ukrainer henvender sig til kommunen.

I Sønderborg Kommune skal nyankomne ukrainere henvende i Jobcenteret i Sønderborg og udfylde ansøgningsskema i fysisk form. Kopi af borgers pas vil være eneste dokumentation, som skal vedlægges ansøgningen.

Når det er sket, vil medarbejderne lave bevilling og straksbilag til borgeren, som udleveres, og derefter går borgeren i Borgerservice og får udbetalt penge kontant.

Fakta:
Regeringen har torsdag eftermiddag sendt et aktstykke til Folketingets Finansudvalg, der giver kommunerne et lovgrundlag for at give husly og forplejning til de personer, der er fordrevet fra Ukraine, indtil en særlov er på plads.

Hjemmesider:
De nationale myndigheders har oprettet hjemmesiden www.kriseinformation.dk  til alle, der ønsker at orientere sig om danske forhold. Her kan man bl.a. finde svar på aktuelle spørgsmål, tal for ukrainske asylansøgere, nyheder og pressemeddelelser m.m. Siden opdateres løbende med al relevant information på dansk, engelsk og ukrainsk.

Kontaktinformation:

Aase Henriksen
Ukrainekontakt Sønderborg Kommune

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.