Kampagnen Spis Godt Spis Grønt er ikke bare klimavenlig, den er også corona-venlig med et program, der primært foregår digitalt via Facebook og en hjemmeside fra den 15. februar til og med den 14. marts 2021. Og kampagnen er meget mere end en række budskaber. Den er en perlerække af spændende arrangementer, hvor man fx kan lære at fermentere, lave mad med råvarer, der er i sæson og prøve at sanke mad i naturen. Der er også spændende foredrag på programmet med bl.a. kogebogsforfatter Tina Scheftelowitz, der står bag den populære ”suveræne-serie” med fx Suveræne Salater. I vinterferien kan man tage familien med på et Madløb i både Sønderskoven, Gråsten Skov, Nørreskoven og på Kær Vestermark. Her vil kommunens naturvejledere fortælle om den natur, man oplever undervejs. Og så tilbydes der en fuld madplan i uge 8, 9 og 10 med nye og mere grønne opskrifter, der forhåbentlig kan føjes til familiens favorit-retter. – Spis Godt Spis Grønt kampagnen udspringer direkte af vores Handleplan for Fødevarer, som både har fokus på klimavenlige fødevarer og sundhed og trivsel for den enkelte borger. Jeg håber mange vil tage godt imod kampagnen, og måske bruge den som startskuddet til at få lidt flere grøntsager ind i hverdagsmaden, og handle mere efter hvad der er lokalt og hvad der er i sæson, siger formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, Charlotte Riis Engelbrecht. – De fleste af os er jo vanemennesker, og vi har måske 10-15 favoritretter på rygraden, som vi laver rigtig ofte. Hvis man kunne tilegne sig en håndfuld nye og mere grønne livretter i løbet af den her kampagne, få en bedre fornemmelse af hvad der er i sæson hvornår, og samtidig få nogle ideer til at undgå madspild, så er vi allerede rigtig godt på vej til en sundere og mere klimavenlig livsstil, siger Kirsten Bachmann, der er næstformand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer. Det fulde program findes på hjemmesiden Spis Godt Spis Grønt, hvor det også er muligt at melde sig til de aktiviteter, der kræver tilmelding. Følger man Facebooksiden Spis Godt Spis Grønt vil man dagligt få nye opdateringer med opskrifter og tips og tricks til at undgå madspild og spise lokal mad, der er i sæson. Kampagnen udføres i samarbejde med Sønderborg Bibliotek, Ungehuset Mejeriet, Naturvejlederne, Ungeklima-rådet og Landdistrikterne, og Naturstyrelsen. Herudover støtter også de lokale supermarkeder, herunder Føtex, Brugsforeningen for Als og Sundeved og Netto, op om kampagnen. Der er derudover indgået et samarbejde med FOF Sønderborg om flere af arrangementerne.
|